2. 10. 2018    U19 - reportáž

Fantazie! Dorostenci vyhráli v Římě, ačkoliv prohrávali o dvě branky

FC Viktoria Plzeň
13. Simonetti
48. Bouah
50. D'Orazio

UYL / Úterý 2. 10. 2018, 14:30 / Tre Fontane

UYL / Úterý 2. 10. 2018, 14:30
Tre Fontane

AS Řím

3:4

(1:1)

FC Viktoria Plzeň

21. Míka
62. Kepl
72. Pihrt
90. Kepl

sestavy

AS Řím

Cardinali – Bouah, Cargnelutti, Bianda (75. Trasciani), Calafiori (82. Semeraro) – Riccardi, Marcucci (C) (82. Bamba), Simonetti (69. Pezzella) – D'Orazio, Bucri, Cangiano (75. Silipo).

FC Viktoria Plzeň

Mařík – Svoboda, Gabriel, Míka (C), Žilák – Pek (89. Hranáč), Šulc, Petr (85. Plecitý) – Selnar (85. Vrba), Kepl, Hezoučký (57. Pihrt).

statistiky

Branky: 13. Simonetti, 48. Bouah, 50. D'Orazio – 21. Míka, 62. Kepl, 72. Pihrt, 90. Kepl, ŽK: Gabriel, Svoboda, 2. ŽK = ČK: 80. Svoboda, Rozhodčí: Farkas – Csatári, Király (všichni HUN).

Diváci:

Své druhé utkání v rámci UEFA Youth League odehráli viktoriáni na Stadio Tre Fontane proti domácímu AS Řím. Oproti prvnímu udělal trenér Jiří Žilák dvě změny, do základu místo Hranáče s Pihrtem postavil Šimona Gabriela s Pavlem Hezoučkým. Po prvním poločase panoval nerozhodný stav 1:1, nicméně vstup do toho druhého zvládli domácí bravurně a brzy se ujali vedení 3:1. Viktoriáni však nevhodili flintu do žita a dokázali srovnat, v závěru pak i v početním oslabení vstřelili vítěznou branku a získali tři body!

Římané se ujali vedení hned z první vážnější šance po 12 minutách hry. D’Orazio odcentroval z pravé strany a našel na malém vápně úplně volného spoluhráče, který sice nejprve jasnou šanci zazdil, balon ale následně propadl k volnému Simonettimu, jehož hlavička si už našla cestu za Maříkova záda.

Viktoriáni ale dokázali bleskurychle odpovědět. Ani ne deset minut později rozehrával Jakub Selnar od rohového kopu a svůj centr posadil přímo na hlavu kapitána Václava Míky, který poslal míč neomylně až do římské branky. Před koncem poločasu měl pak po dalším rohu podobnou šanci také Šimon Gabriel, ten ale svou hlavičku poslal těsně vedle vzdálenější tyče.

Domácí se hned po změně stran dostali opět do vedení. Cangianův přímý kop z dobré pozice ještě dokázala viktoriánská zeď odvrátit na roh, z něj se ale prosadil Devid Bouah a vrátil vlkům vedení. Plzeň navíc hned vzápětí propadla při vlastním rohovém kopu na druhé straně a Římané nekompromisně vyřešeným brejkem odskočili na rozdíl dvou branek. Sám proti gólmanovi se trefil Ludovico D’Orazio.

Týmu trenéra Žiláka vrátil naději v 62. minutě TomᚠKepl, který dostal balon do nohy na hranici velkého vápna, parádně se s ním otočil a došel si až před gólmana Cardinaliho, kterého zkušeně přehodil. Po chvíli se objevil právě Kepl ještě jednou před brankářem, podařilo se mu balon propíchnout, těsně před zakončením mu ale hlavní rozhodčí odpískal nedovolený zákrok.

Blízko vyrovnání byl také Jan Pek, který se prosadil hlavou po dalším rohovém kopu. I tentokráte ale sudí Farkas odpískal jednomu z viktoriánů útočný faul. Plzeňané ale pokračovali ve skvělém výkonu a dočkali se kýžené branky na 3:3. Kepl dostal dobrou přihrávku do přečíslení, rozhodl se pro kličku gólmanovi a jeho pokus zastavil až na malém vápně jeden z obránců. Kepl si ale vzal odražený balon, vrátil jej před branku na Pihrta a ten už se nemýlil.

Viktoriáni byli v laufu a hnali se za dalším gólem. Svoboda ale v přemíře snahy ve skluzu trefil Calafioriho a od rozhodčího Farkase vyfasoval červenou kartu. Ani to však rozjeté plzeňské dorostence nezastavilo a v devadesáté minutě Kepl opět udeřil. Stejně jako při vyrovnávací brance kličkou obešel gólmana, ovšem tentokráte dokázal míč uklidit do odkryté branky a vystřelil Viktorii první vítězství v UEFA Youth League!