7. 11. 2018    U19 - reportáž

Tohle bolí. Kvůli gólu v nastavení nestačil dorost na slavný Real Madrid

FC Viktoria Plzeň
34. Arzberger

UYL / Středa 7. 11. 2018, 13:00 / Přeštice

UYL / Středa 7. 11. 2018, 13:00
Přeštice

FC Viktoria Plzeň

1:2

(1:0)

Real Madrid CF

69. Baeza
90+5. Rodrigo

sestavy

FC Viktoria Plzeň

Mařík – Hranáč, Gabriel, Míka (C), Svoboda – Kodýdek (81. Ruda), Šulc, Pek (73. Uzlík) – Pihrt (73. Hezoučký), Arzberger (62. Halász), Selnar (81. Plecitý).

Real Madrid CF

Altube – Sergio López, Pulido, Chust (90+1. Rivera), García – López (46. Park), Blanco (C), Moha (72. Garay) – Baeza, Rodrigo, Alberto.

statistiky

Branky: 34. Arzberger – 69. Baeza, 90+5. Rodrigo, ŽK: Hranáč, Míka – Pulido, Park, 2. ŽK = ČK: 58. Hranáč – 66. Pulido, Rozhodčí: Visser – De Rocker, de Weirdt.

Diváci: 990

Zápas století čekal dnes po poledni i dorost Viktorie! Západočeši na vyprodaném stadionu v Přešticích nastoupili do zápasu UEFA Youth League proti slavné akademii Realu Madrid a ve velice atraktivním zápase dlouho sahali po remíze. V 95. minutě však veškerou naději na bodový zisk vzal útočník Rodrigo. Červenomodří nakonec padli 1:2, za domácí se trefil TomᚠArzberger.

Viktoriáni měli obrovskou šanci hned v úvodu zápasu! Pavel Šulc dostal náramnou přihrávku za obranu, ale vyběhnuvšího Diega Altubeho nedokázal přehodit přesně. Chvíli poté se musel předvést domácí brankář Mařík, dalekonosnou střelu kapitána Madridu Antonia Blanca konečky prstů vyrazil na rohový kop. Velkou příležitost měli hosté ve 26. minutě. Po standardní situaci Viktorky se do rychlého protiútoku z pravé strany řítil Miguel Baeza, který našel osamoceného Alberta. Křídelník Realu sice překonal Richarda Maříka, za kterého ale skvostně zaskočili Pek s Gabrielem a vykopli míč z brankové čáry.

Osmnáctiletý talent Madridu mohl skórovat i o pár minut později, jeho technický obstřel zpoza vápna naštěstí skončil mimo. Prvního gólu se narvaný stadion v Přešticích dočkal ve 34. minutě, a naštěstí se drtivá většina diváků mohla radovat. Po milimetrovém centru Jakuba Selnara se hlavou trefil TomᚠArzberger – 1:0! Červenomodří mohli ještě do poločasu odskočit do dvoubrankového vedení, kdy si vysokou přihrávku Pavla Šulce hostující obrana málem srazila do vlastní branky.

Ze začátku druhého poločasu to zkoušel Jakub Selnar přehozem za velkým vápnem, ale přestřelil. Stejný hráč se v další akci Viktorie postavil k rohovému kopu, který propadl až na zadní tyč k Šimonu Gabrielovi, tomu ovšem nesedla střela a míč sám před bránou poslal vedle. Tohle byla obrovská příležitost domácích!

V 57. minutě přišlo pro skvěle hrající viktoriány obrovské oslabení, po druhé žluté kartě musel do sprch Robin Hranáč. V deseti hrající Západočeši si přesto i nadále dokázali vytvářet své šance. Nejprve zakončení Selnara postrádalo větší přesnost, v další a daleko větší akci se ocitl kapitán Václav Míka, jenž se skvěle pověsil do vysokého centru a hlavou trefil břevno Altubeho brány.

O osm minut později se počet hráčů na hřišti vyrovnal, druhou žlutou dostal i hráč Realu Ruben Pulido. „Bílý balet“ se gólově prosadil dvacet minut před koncem zápasu, zřejmě nejlepší hráč na trávníku Miguel Baeza srovnal na 1:1.

Hostující gigant ze španělské metropole poté převzal iniciativu a nakonec udeřil čtyřicet vteřin před koncem. Přesný centr střídajícího Benjamina Garaye trefil Rodrigo. Západočeši tak v posledních sekundách zápasu zažili velký šok, srdnatě bojující viktoriáni měli velké množství šancí a v několika fázích zápasu svého soupeře dokonce přehrávali, ani to však na body nestačilo a po prohře 1:2 klesli na třetí místo tabulky.