29. 7. 2010    Zápas

Viktoria s Besiktasem remizovala

FC Viktoria Plzeň
28. Limberský

3. předkolo / Čtvrtek 29. 7. 2010, 20:30 / Stadion Letná

3. předkolo / Čtvrtek 29. 7. 2010, 20:30
Stadion Letná

FC Viktoria Plzeň

1:1

(1:1)

Beşiktaş J.K.

43. Delgado (pen.)

sestavy

FC Viktoria Plzeň

Krbeček – Rajtoral, Navrátil, Bystroň, Limberský – Rada, Horváth – Petržela (90. Hájovský), Kolář (68. Střihavka), Jiráček (86. Hruška) – Rezek

Beşiktaş J.K.

Arikan – Güven, Sivok, Toraman, Üzülmez – Hilbert (67. Tabata), Ernst, Delgado – Nihat (46. Uysal), Nobre (77. Bobo), Quaresma

statistiky

Branky: 28. Limberský – 43. Delgado (pen.), ŽK: Rajtoral – Sivok, Delgado, Uysal, Rozhodčí: Gómez – Galindo, Martinez (všichni Španělsko)

Diváci: 5875

Západočeši se po 39 letech dočkali. Ve čtvrtek večer vstoupila Viktoria Plzeň do pohárové Evropy, když odehrála zápas třetího předkola Evropské ligy proti Besiktasi JK, v jehož základní jedenáctce nechyběl reprezentační obránce TomᚠSivok.

Západočeši se po 39 letech dočkali. Ve čtvrtek večer vstoupila Viktoria Plzeň do pohárové Evropy, když odehrála zápas třetího předkola Evropské ligy proti Besiktasi JK, v jehož základní jedenáctce nechyběl reprezentační obránce TomᚠSivok.

Viktoria vlétla do utkání ve velkém stylu. Už ve třetí minutě hry se pořádně zapotil gólman hostí Arikan, když jen s námahou vyrazil Horváthovu střelu, která následovala po přihrávce Petržely. Chvíli po něm zkoušel střelecké štěstí Jiráček. Dlouhovlasý záložník však pálil vysoko nad branku Besiktase. Ani ne o minutu později předvedl kulišárnu Horváth. Kapitán Viktorky se pokusil přehodil brankáře Besiktase lobem ze třiceti metrů. Míč skončil jen těsně nad břevnem. Zahrozili však také hosté. Do své první střelecké příležitosti se dostali ve 12. minutě. Nůžkami se snažil pokořit Krbečka v brance Viktorie Nobre. Zacílil vedle levé tyče. Následně však patřila hrací plocha jen jednomu týmu a tím byla Viktorka. Ve 26. minutě nebezpečně hlavičkoval Rezek. Arikan jeho pokus jen konečky prstů vyrazil na další z mnoha rohů, které Západočeši v první půli zahrávali. O tři minuty později už plzeňští fanoušci mohli slavit. Horváth přiukl míč z přímého kopu na úplně volného Limberského. Jeho dělovka z hranice vápna skončila v síti Besiktase! A mohlo být ještě veseleji. S dalšími střelami, které vyslali Rezek a Kolář, si Arikan poradil. Ve 38. minutě byl po nahrávce Navrátila v šanci Rezek, ale v souboji s tureckým gólmanem neuspěl. Tři minuty před koncem dostali šanci na vyrovnání hráči tureckého celku. Přímý kop ze dvaceti metrů poslal Nihat na Krbečkovu branku, míč před plzeňským brankářem tečoval Nobre a trefil břevno. V poslední minutě první půle bylo vyrovnáno. Po velmi sporném pokutovém kopu, který následoval po faulu Rajtorala, vyrovnal Delgado. Do kabin se tak šlo za vyrovnaného stavu.

V prvních minutách druhé půle se hra bez výraznějších šancí přelévala ze strany na stranu. Nebezpečně pálil záložník Besiktase Hilbert. Jeho technické zakončení si však cestu mezi tři tyče Krbečkovy svatyně nenašlo. Následně už Besiktas začal Viktorii přehrávat a diktovat tempo hry. V 69. minutě se poprvé dotkl míče novic na hřišti Tabata. Střílel těsně vedle levé tyče. V 73. minutě ale zahrozili Západočeši a měli velkou šanci k tomu, aby strhli vedení na svou stranu. Perfektní hlavičku Bystroně vyrazil na roh Arikan. Vzápětí zahrozili také Rezek a Petržela, ale ani oni nenasměrovali míč do sítě Besiktase. Když se pak dvě minuty před koncem základní hrací doby neprosadil střelou z otočky z hranice šestnáctky Quaresma, skončil zápas remízovým výsledkem.

Záznam

Sestřih