30. 12. 1899    

17. kolo / Sobota 16. 3. 2019, 13:00 / Na Stoupách

17. kolo / Sobota 16. 3. 2019, 13:00
Na Stoupách

FC Vysočina Jihlava

4:3pen

(2:2)

FC Viktoria Plzeň

sestavy

FC Vysočina Jihlava

Jágrik – Fila (79. Trnka), Crha, Pojezný, Havlín (46. Šrámek), Svoboda, Křivánek, Mikuška, Růžička, Shudeiwa (70. Lokvenc), Malata.

FC Viktoria Plzeň

Bleha – Halász, Fišer, Strmiska, Žilák – Ruda – Kodýdek, Kuhajda (73. Gabriel) – Koranda (73. Kronus), Vrba (88. Kotěšovec), Václavík.

statistiky

Branky: 3. Crha, 30. Křivánek, 80. Pojezný (pen.) – 24. Vrba, 42. Kodýdek, 61. Kodýdek, Penalty: 7:6, ŽK: Křivánek, Rozhodčí: Vaňkát – Denev, Buček.

Diváci: 100

hodnocení trenéra

Pavel Fořt (FC Viktoria Plzeň): „Jihlava moc gólů nedostává, a i když jsme jí dnes dali tři, tak si paradoxně vezeme jen bod. Začali jsme špatně, po chybě v rozehrávce nám dali krásný gól po dlouhém autu nůžkami. Opět jsme nešli do souboje s hráčem. Pak se nám podařilo vyrovnat, krásná akce, Václavík poslal mezi stopery míč Vrbovi a ten chladnokrevně zakončil. Měli jsme více ze hry, Jihlava spíše čekala na brejky a byla silná v soubojích. Bohužel jsme se zbytečného rohu dostali na 2:1, kdy hráč hlavičkoval na zadní tyči sám, nebyl dostatečně pohlídaný. Kodýdek poté vyrovnal a do poločasu se šlo za stavu 2:2. I nadále jsme byli lepší, nějakých 20 minut jsme soupeře nepustili vůbec k ničemu, kluci měli dobrý pohyb a zaslouženě jsme dali na 3:2. Nejmenší hráč na hřišti Kodýdek dal hlavičkou na přední tyči po centru Halásze gól. Jihlava změnila styl hry, nakopávala dopředu a hrála na dva útočníky. V 80. minutě přišla nešastná situace, nᚠstoper dobře řešil šanci soupeře po propadu obranným skluzem, ale reflexivně při zákroku zvednul nohy a trefil hráče, takže z toho byla nakonec penalta. V penaltách jsme mohli dvakrát rozhodnout, ale vezeme si bohužel jen bod, což je dnes málo. Nebyl jsem spokojen s řešením standardních situací, jinak podali hráči zlepšený výkon a dali tři góly venku, ovšem jen bod je málo.“