1. 4. 2019    Juniorka - reportáž

Na úvod nadstavby o titul podlehla juniorka Spartě

FC Viktoria Plzeň

Nadst. / Pondělí 1. 4. 2019, 13:00 / TCM Strahov

Nadst. / Pondělí 1. 4. 2019, 13:00
TCM Strahov

AC Sparta Praha

2:1

(2:1)

FC Viktoria Plzeň

sestavy

AC Sparta Praha

Kotek – Ambler, Penc, Sváta, Čajkovský (75. Tasič), Palečko, Sláma, Flak (62. Traore), Prokopec, Hájek (65. Cabadaj), Mohamed.

FC Viktoria Plzeň

Sváček – Havel, Hejda, Míka, Svoboda – Uzlík, J. Pek (58. Plecitý) – Ekpai (46. Řezáč), Hezoučký (81. Hranáč), Selnar (64. O. Pek) – Kepl (64. Štursa).

statistiky

Branky: 23. Mohamed, 27. Prokopec – 4. Kepl, ŽK: Sváta, Ambler – Ekpai, Kepl, Rozhodčí: Starý – Jahoda, Rosický.

Diváci: 150

Za tým trenéra Pavla Horvátha nastoupili v úvodním kole nadstavbové části o titul také posily ze soupisky A-týmu – brankář Dominik Sváček, obránci Milan Havel a LukᚠHejda, záložník Ubong Ekpai a útočník TomᚠKepl. Posledně jmenovaný otevřel skóre zápasu již ve čtvrté minutě, ale domácí Pražané otočili a nakonec brali tři body.

Viktoriáni se hned ve čtvrté minutě zápasu dostali do vedení. Po standardní situaci poslal Jakub Selnar míč do pokutového území, kde se k němu po vyhraném souboji Hejdy dostal TomᚠKepl, který z dorážky otevřel skóre duelu. Ve 12. minutě předvedla Sparta pohlednou kombinační akci, na jejímž konci ale přišla nepřesná střela Mohameda. Jedenáct minut nato už domácí srovnali. Po centru Jakuba Slámy z pravého křídla se hlavičkou prosadil Mohamed.

Krátce poté domácí dokonce šli do vedení. Radim Prokopec se dostal do samostatného úniku a bezpečně jej proměnil. Plzeňští mohli srovnat ve 35. minutě z přímého kopu, ale střelecký pokus z nějakých 25 metrů zamířil vedle tyče Kotkovy brány. Po úvodním dějství tak domácí celek vedl 2:1.

Deset minut po začátku toho druhého měli sparané obrovské možnosti. Sám na vápně byl Prokopec, jenže Dominik Sváček zlikvidoval jak jeho zakončení, tak i následnou dorážku! Viktoria se snažila o vyrovnání a v 73. minutě hlavičkoval po rohovém kopu Václav Míka, jenže brankář František Kotek byl pozorný. Také z rohu chvíli poté tým trenéra Horvátha zahrozil, ale na gólmana Sparty nevyzrál. V předposlední minutě po centru Řezáče z přímého kopu prodlužoval do vápna Míka a ve stoprocentní šanci byl Havel, trefil ovšem tyčku – tak jako tak šlo o ofsajd.

Sparané již těsné vedení uhájili a na úvod nadstavbové části o titul obrali viktoriány o všechny body.

hodnocení trenéra

Pavel Horváth (FC Viktoria Plzeň): „Byl to nᚠprvní zápas na přírodní trávě, což je pro hráče velká změna. Dělali jsme chyby při držení míče, zápas byl takový neurovnaný – chvíli jsme měli navrch my, chvíli Sparta. Poté, co jsme se dostali do vedení díky standardce, jsme malinko podlehli tomu, že se asi nemůže nic stát, a z lehce ubrániltených situací jsme inkasovali dva góly. Ve druhém poločase jsme si vytvořili nějaké šance, ale už jsme nevyrovnali.“