12. 5. 2019    Juniorka - reportáž

Utkání plné krásných branek! Juniorka porazila Liberec

FC Viktoria Plzeň

Nadst. / Neděle 12. 5. 2019, 11:00 / Luční

Nadst. / Neděle 12. 5. 2019, 11:00
Luční

FC Viktoria Plzeň

4:3

(1:1)

FC Slovan Liberec

sestavy

FC Viktoria Plzeň

Sváček – Brož, Hranáč, Míka, Svoboda – Kraml, Řezáč – Štursa (73. Václavík), Selnar (84. O. Pek, 90. Uzlík), Hezoučký – Kepl (80. Pecháček)

FC Slovan Liberec

Vliegen – Balហ(63. Svetlošák), Lábek, Lehoczki, Knejzlík – Kazda (72. Michal), Micovčák, Vrabec – Gembický (57. Petr), Kanghjun, Šulc

statistiky

Branky: 34. Kraml, 49. Selnar, 50. Štursa, 81. Selnar – 9. Lábek, 84. Micovčák (pen.), 88. Kanghjun, ŽK: Míka, Kraml, Sváček – Knejzlík, Baláž, Rozhodčí: Leška – Hrabovský, Kožár.

Diváci: 89

Tak tohle bylo zajímavé utkání! Junioři doma přivítali Slovan Liberec a zápas nabídl celkem sedm branek. Čtyři z nich vstřelili viktoriáni, tudíž se radovali ze tříbodového zisku. Dvakrát skóroval Jakub Selnar, po brance přidali David Kraml a Ondřej Štursa.

Liberec vstoupil do utkání lépe. V deváté minutě se k exekuci přímého kopu postavil Michal Lábek, který umístil svou střelu před zeď k pravé tyči branky Dominika Sváčka. Krátce nato málem Slovan udeřil znovu, ale zakončení tentokráte bylo nepřesné. Viktoriáni vyrovnali ve 34. minutě, rovněž z přímého kopu, kdy se skvělou střelou levačkou prosadil David Kraml.

Druhý poločas začal pro Viktorii skvěle. Ve 49. minutě se z dorážky po skvělém zákroku brankáře Vliegena proti střele Tomáše Kepla prosadil Jakub Selnar, pár chvil po něm po rychlém útoku skóroval díky skvělé průnikové přihrávce Selnara Ondřej Štursa a bylo to 3:1 pro červenomodré. Na další gól se čekalo do 81. minuty. Na skvělý centr Lukáše Václavíka do vápna si naběhl Jakub Selnar a hlavičkou upravil na rozdíl tří branek. Liberec však ještě zápas pořádně zdramatizoval – v 84. minutě snížil z penalty ranou o břevno Erik Micovčák, minutu před koncem základní hrací doby se prosadil ještě po centru na zadní tyč Ju Kanghjun.

Vyrovnat už Slovan ale nedokázal, viktoriáni tak vyhráli 4:3!

hodnocení trenéra

Pavel Horváth (FC Viktoria Plzeň): „Do zápasu jsme vstoupili špatně, prvních 15 minut bylo hrozných. Darovali jsme soupeři dva přímé kopy zblízkosti, z druhého jsme dostali gól. Poté kluci začali hrát důrazněji a agresivněji, líp na míči, dali jsme čtyři góly. Ke konci soupeř otevřel obranu a místo toho, abychom přidali pátý gól, tak jsme ještě dva dostali. Ale vyhráli jsme zaslouženě, větší část zápasu jsme byli lepší.“