23. 3. 2013    Zápas

Viktorka porazila Hradec Králové a slaví postup

FC Viktoria Plzeň

22. kolo / Sobota 23. 3. 2013,   /

22. kolo / Sobota 23. 3. 2013,  

1.FC Slovácko

1:0

(0:0)

FC Viktoria Plzeň

FC Viktoria Plzeň

Švihořík – Glazer, Čihák (83.Like), Piroch, Palka (73.Lešek) – Mariánus, Doležal, Hrdlička – Mlynařík, Holub, Sýs (59.Soroka).

statistiky

Diváci: 0

Pro Viktorku slovní spojení „reprezentační přestávka“ neznamenalo v jejich náročném programu žádnou změnu. O mrazivém víkendu, kdy na okamžik Gambrinus liga zavřela své brány, se Západočeši střetli v odvetném utkání 4. kola Poháru České pošty s Hradcem Králové. V úvodním duelu, jenž se hrál na podzim, svěřenci Pavla Vrby podlehli svému sokovi 2:1.

Pro Viktorku slovní spojení „reprezentační přestávka“ neznamenalo v jejich náročném programu žádnou změnu. O mrazivém víkendu, kdy na okamžik Gambrinus liga zavřela své brány, se Západočeši střetli v odvetném utkání 4. kola Poháru České pošty s Hradcem Králové. V úvodním duelu, jenž se hrál na podzim, svěřenci Pavla Vrby podlehli svému sokovi 2:1.

Viktorka do boje o postup do čtvrtfinále pohárové soutěže vyběhla s o poznání jinou sestavou, než na kterou jsme z posledních utkání zvyklí. Hned osm viktoriánů totiž tou dobou pobývalo na srazech reprezentačních týmů, a tak dostali příležitosti plzeňští mladíci.

Ve čtvrté minutě utkání vyzkoušel jako první své střelecké štěstí z necelých pětadvaceti metrů hradecký Petr Schwarz. Aleš Mandous, jenž zažil proti Hradci premiéru v plzeňském dresu v soutěžním utkání, zasahovat nemusel. Jak se nakonec ukázalo, byl to na dlouhou dobu poslední střelecký pokus. Ten další přišel po dvaceti minutách od toho samého hráče. Schwarz ani tentokrát branku Viktorky netrefil. Po půlhodině hry se objevili v gólové příležitosti Plzeňané, konkrétně Roman Adamov. Ruský útočník hlavičkoval po vynikajícím centru Adama Beránka z levé strany hřiště. Z malého vápna se mu však nepodařilo nasměrovat míč mezi tři tyče Lindrovy svatyně. O pět minut později již tato spolupráce zafungovala na jedničku. Adam Beránek nejprve obešel Marka Plašila, nasměroval prudký centr do šestnáctky hostů, kde už číhal Roman Adamov. Zkušený fotbalista si míč zpracoval a následně nedal nechytatelnou ránou hradeckému gólmanovi šanci k tomu, aby mohl úspěšně zasáhnout. 1:0 pro Viktorku! Následně se ve 41. minutě se opřel do odraženého míče zpoza vápna Martin Zeman a nechal vyniknout Jiřího Lindra. Ten jeho dělovku vyrazil na rohový kop.

V 54. minutě předvedli Plzeňané velmi pohlednou akci. Martin Zeman si vyměnil míč s Adamovem, prolétl polovinou hostů rychlostí blesku a předložil nadýchaný centr Martinu Fillovi. Záložník Viktorie ale určitě netrefil balón podle svých představ, a tak zůstalo vedení Plzně stále jednobrankové.  V nadcházejících minutách sice létaly nebezpečné míče jak do vápna Viktorie, tak do šestnáctky Hradeckých, ale v žádnou větší příležitost ke skórování se nepřetavily. V 74. minutě se opřel do balónu třicet metrů od branky Viktorie Haris Harba. Jeho střela sice nepostrádala tvrdost, ale s přesností to už bylo o poznání horší. Aleš Mandous mohl jen sledovat, jak míč končí v ochozech severní tribuny. V poslední čtvrthodině utkání se sice Hradec snažil vstřelit vyrovnávací branku, ale narážel na neprostupnou defenzívu Viktorie.

Viktoriáni tak v domácím prostředí za podpory skvěle fandících fanoušků vybojovali postup do další kola Poháru České pošty. V něm je čeká souboj s Jabloncem.

 

FC Viktoria Plzeň - FC Hradec Králové 1:0

Poločas: 1:0
Branka: 35. Adamov
ŽK: Plašil, Poděbradský, Hadaščok
Rozhodčí: Pavel Ochotnický - Kryštof Mencl, Jiří Kříž
Diváci: 4 782
FC Viktoria Plzeň: Mandous - Řezník, Hejda, Procházka, Beránek - Horváth, Kyndl (90. Chocholoušek) - Fillo,  Kovařík, Zeman (85. Kůžel) - Adamov (90. Růžička). Trenér Pavel Vrba.
FC Hradec Králové: Lindr - Plašil, Fukal, Jánošík, Poděbradský - Štěpán (65. Voltr), Klapka (63. Harba), Strnad (76. Hochmeister), Schwarz, Zelený - Hadaščok. Trenér Jiří Plíšek.

Související články