28. 6. 2014    Zápas

VIDEO | Viktoriáni zvládli i třetí zápas v řadě

FC Viktoria Plzeň

Přátelák / Sobota 28. 6. 2014,   /

Přátelák / Sobota 28. 6. 2014,  

FC Viktoria Plzeň

5:1

(1:1)

Mostecký fotbalový klub

sestavy

FC Viktoria Plzeň

Kozáčik – Řezník (63. Hrošovský), V. Procházka, Čišovský (46. Hejda), Limberský (46. Rajtoral) – Horváth (46. Chrien (70. Tecl)), Hrošovský (46. Hořava) – Vaněk (C) (46. Petržela), Tecl (46. Kolář) , Kovařík – Bakoš (46. Chramosta).

Mostecký fotbalový klub

Divkovič (46. Mandous) – Jakovlevič (46. Lukeš), Veselinovič (46. Rosendo), Andrejevič (68. Nguyen), Mandula, Olejník (30. Chocholoušek), J. Procházka, Šut (65. Kotlan), Ba (46. Ojimi), Nguyen (46. Petráček), Řehák (46. Beránek).

statistiky

Branky: 33. Tecl, 58. Chramosta (pen.), 64. Chramosta, 66. Kolář, 84. Chramosta – 8. Nguyen. Rozhodčí: M. Paták – V. Paták, Pastyřík.

Diváci: 0

V sobotu 28. června čekal viktoriány poslední přátelský zápas před odjezdem na herní soustředění do Rakouska. V Luční ulici přivítali svěřenci Dušana Uhrina FK Baník Most, se kterým mj. byla podepsána deklarace o vzájemné spolupráci.

V sobotu 28. června čekal viktoriány poslední přátelský zápas před odjezdem na herní soustředění do Rakouska. V Luční ulici přivítali svěřenci Dušana Uhrina FK Baník Most, se kterým mj. byla podepsána deklarace o vzájemné spolupráci.

Úvod utkání ale Viktorii příliš nevyšel. Z první vážnější šance šli jako první do vedení hosté, když se v 8. minutě prosadil Nguyen. Viktoriáni s odpovědí nechtěli čekat dlouho, ale ve 14. minutě se zaskvěl gólman hostí Divkovič a Procházkovu hlavičku z vyložené pozice chytil. Pozadu ovšem nezůstal ani Matúš Kozáčik, jenž v 26. minutě vytáhl gólovou hlavičku Řeháka. První moment radosti domácí přichystali fanouškům v 33. minutě. Stanislav Tecl na půli hřiště odstartoval parádní akci, když s míčem přešel přes celou polovinu a přesnou střelou zakončil a srovnal tak na 1:1. Viktoria mohla jít do šaten ještě spokojenější, ale nadějná situace po rohovém kopu zakončená Teclem gólem neskončila. Proti bylo břevno.

Do druhého poločasu si oba trenéři připravili několik střídání. A právě po faulu v 57. minutě na nově příchozího Petrželu sudí odpískal penaltu. K exekuci se postavil Jan Chramosta a svým prvním gólem v červeno-modrém dresu poslal Viktorii do vedení 2:1. Od té chvíle byl na hřišti jen jeden tým, což se potvrdilo v 64. minutě, kdy po přihrávce Petržely Chramosta zvýšil už na 3:1. A o dvě minuty později bylo ještě veseleji. TomᚠHořava nahrál a Kolářovi a ten pohotově zvýšil na 4:1. Ten samý hráč měl o několik minut později další povedenou šanci, která volala po gólu. Ale po kličce Mandousovi nedokázal z ostrého úhlu trefit odkrytou branku. Fanoušci v Luční ulici se ale pověstného "bůra" nakonec dočkali. Po centru Rajtorala si v 84. minutě stáhl míč ze vzduchu Jan Chramosta a parádní ranou levou nohou z otočky zamířil k levé tyči a stanovil tak výsledek zápasu na 5:1.

hodnocení trenéra

Dušan Uhrin: "Stále je to příprava, takže o výsledek opravdu nejde. Hráli jsme se slabším soupeřem ze druhé ligy, který nás ale v úvodu zápasu pořádně potrápil. Opět jsme prohrávali, s tím něco musíme začít dělat. Líbil se mi druhý poločas, kdy jsme Most už v podstatě k ničemu nepustili a dokázali jsme vstřelil nějaké góly."