4. 7. 2014    Zápas

VIDEO | Viktoriáni v úvodním duelu rakouské přípravy podlehli Karabachu

FC Viktoria Plzeň

Přátelák / Pátek 4. 7. 2014,   /

Přátelák / Pátek 4. 7. 2014,  

FC Viktoria Plzeň

1:3

(0:2)

Karabach FK

FC Viktoria Plzeň

I. poločas: Kozáčik - Rajtoral, Hejda, Procházka, Limberský - Petržela, Vaněk, Horváth, Pilař - Chramosta, Bakoš.

II. poločas: Bolek - Řezník, Hejda (58. Hubník), Procházka, Kovařík - Vaněk (83. Kratochvíl), Hrošovský - Petržela (83. Medvěděv), Kolář, Chramosta (58. Stratil) - Tecl.

statistiky

Branky: 70. Kolář - 4. Reynaldo, 28. Leroy, 71. Muarem.

Diváci: 0

První duel rakouského soustředění mají za sebou fotbalisté Viktorie Plzeň. Na dobře připraveném trávníku ve Westendorfu se střeli s úřadujícím šampionem Ázerbajdžánu - FK Karabach Agdam. Svěřenci trenéra Dušana Uhrina narazila na dobře připraveného soupeře, který nemilosrdně trestal jakékoliv chyby v plzeňské rozehrávce. Přes územní převahu tak viktoriáni odcházeli ze hřiště s porážkou 1:3, jedinou branku Viktorie vstřelil po sedmdesáti minutách hry Daniel Kolář.

První duel rakouského soustředění mají za sebou fotbalisté Viktorie Plzeň. Na dobře připraveném trávníku ve Westendorfu se střeli s úřadujícím šampionem Ázerbajdžánu - celkem FK Karabach Agdam. Svěřenci trenéra Dušana Uhrina narazili na dobře připraveného soupeře, který nemilosrdně trestal jakékoliv chyby v plzeňské rozehrávce. Přes územní převahu tak viktoriáni odcházeli ze hřiště s porážkou 1:3, jedinou branku Viktorie vstřelil po sedmdesáti minutách hry Daniel Kolář.

Duel nezačal pro Viktorii dobře. Již ve 4. minutě dostal na hraně pokutového území příliš prostoru Brazilec v ázerbájdžánských službách Reynaldo a střelou na zadní tyč otevřel skóre – 0:1. Odpovědět mohli Marek Bakoš s Janem Chramostou, ale ani jedna střela plzeňských útočníků se mezi tyče nevešla. Červeno-modří udávali tempo hry, dobré průniky podnikali Rajtoral i Pilař, ale gólově udeřilo opět na druhé straně. Před uplynutím úvodní půlhodiny hry dostal aktivní Leroy přihrávku na malé vápno a přes padajícího Kozáčika nezaváhal – 0:2. Viktoriáni ještě zahrozili střelou Pavla Horvátha nebo průnikem Vaňka, v poločase však nadále platil stav 0:2.

Do druhé pětačtyřicetiminutovky poslal Dušan Uhrin hned 6 nových hráčů, kteří pokračovali v územní převaze Viktorie. Po několika nevyužitých šancích se gólově prosadil až Daniel Kolář, který v 70. minutě zakončil krásnou akci dvojice Petržela – Tecl. Soupeř však po celý zápas hrozil z rychlých brejků a jeden mu vyšel hned minutu po plzeňské brance. Muarem dostal ideální přihrávku deset metrů od branky a nedal Bolkovi žádnou šanci – 1:3. Viktoriáni bojovali až do konce, nicméně Teclova branka nebyla pro ofsajd uznána a mladý Medvěděv ve velké šanci poslal míč těsně vedle tyče.

V úvodním duelu tak Viktoria podlehla Karabachu 1:3, další zápas čeká plzeňské fotbalisty v pondělí 7. července. Opět ve Westendorfu přivítají od 17 hodin celek Lokomotivu Moskva.