9. 3. 2015    U19 - reportáž

Junioři Viktorie přivážejí z Ostravy bod za bezbrankovou remízu

FC Viktoria Plzeň

24. kolo / Pondělí 9. 3. 2015, 11:00 /

24. kolo / Pondělí 9. 3. 2015, 11:00

FC Baník Ostrava

0:0

FC Viktoria Plzeň

sestavy

FC Baník Ostrava

Jaška – Fojtík, Celba, Kaša, L. Kundrátek, Byrtus, Čech, Šašinka, Behan (73. Zawada), Matěj (80. Tomšů), Zapata (63. Pyclík)

FC Viktoria Plzeň

Šiman – Doležal, Lešek, Polom (65. Sedláček), Šiša (81. Provod), Hejda, Mlynařík, Glazer, Brožík, Domabyl (85. Novák), Kule

statistiky

Rozhodčí:Machálek – Vysloužil, Dorušák

Diváci: 0

Další těžký zápas v rámci Juniorské ligy mají za sebou junioři FC Viktorie Plzeň. V rámci 24. kola se ve Vítkovicích utkali se stejně starými hráči Baníku Ostrava. I když se hrál rychlý kombinační fotbal, diváci spíše viděli bitvu ve středu hřiště. Největší šanci Viktorie měl hned v úvodu utkání Glazer, který střelou ve skluzu jen o pár centimetrů minul poloprázdnou branku. Junioři tak remizovali 0:0, domů si odvezli bod a sérii bez prohry už natáhli na dvanáct utkání v řadě.

Souboj týmů ze středu tabulky Juniorské ligy nabídl divákům rychlý a kombinační fotbal, nicméně do velkých šancí se oba týmy dostávaly velmi těžko. Viktoria v úvodu zatlačila domácí a ve druhé minutě mohla jít do vedení. Po centru Mlynaříka z levé strany, se do zakončení cpal Glazer, který ale ve skluzu o pár centimetrů minul branku Baníku. V deváté minutě zkusit tvrdě vystřelit Kule, ale jeho střela mířila mimo ostravskou branku. Ve 27. minutě si zavařili hráči Baníku v podstatě sami, špatně vyřešili malou domů a hráči Viktorie byli blízko ke skórování. Domácí ale se štěstím celou situaci vyřešili. V závěru první půle se dostal do velké šance Mlynařík, kterou brankář Ostravy vyškrábl na rohový kop.

Po změně stran se obraz hry příliš nezměnil. Prim hráli obránci obou týmů, kteří s jistotou zastavovali útoky svého soupeře. V 51. minutě našli hráči Ostravy skulinu v plzeňské obraně a dostali se do zakončení, střela šla ale vysoko nad branku Šimana. Podobně skončila o pár minut později také střela Mlynaříka na druhé straně. Šest minut před koncem měla ještě Plzeň velkou šanci ze standardní situace, Glazerova rána prolétla těsně kolem tyče.

Zápas juniorských týmů FC Baníku Ostrava a FC Viktorie Plzeň tak skončil bez branek, západočeský tým v Juniorské lize neprohrál už dvanáct utkání v řadě.

hodnocení trenéra

„Myslím, že jsme viděli velmi dobrý zápas z obou stran. Naši i hráči Baníku měli vysoké nasazení, oba týmy se snažily urvat vítězství na svoji stranu. V prvním poločasu jsme byli mírně lepším týmem my a po změně stran pro změnu domácí, nicméně vyloženou šanci si nevytvořili ani jednu. Celkově remíza odpovídá průběhu zápasu a musím pochválit kluky za týmové pojetí, bojovnost a nasazení,“ hodnotí utkání trenér Jiří Kohout.