5. 8. 2014    Zápas

První utkání vyšlo nejstaršímu dorostu na jedničku

FC Viktoria Plzeň

2. kolo / Sobota 2. 8. 2014, 11:00 /

2. kolo / Sobota 2. 8. 2014, 11:00

FC Viktoria Plzeň

3:0

(0:0)

FK Jablonec

FC Viktoria Plzeň

Sváček, Kule, Brožík, Ruml, Petr (75. Skála), Boček, Průcha, Matějka, Provod (64. Debellis), Sedláček (46. Polom), Hašek (85. Ritschel)

statistiky

Branky: 64. PK Polom, 80. Brožík, 88. Boček

Diváci: 0

Ostrý start ligové soutěže mají za sebou také nejstarší dorostenci Viktorie Plzeň. V utkání hraném na domácí půdě v Luční ulici si mladí viktoriáni poradili se severočeským Jabloncem. Po třech brankách ve druhém poločase si pohlídali tříbodový zisk.

V prvním poločase obě mužstva působila trochu nervózním dojmem. Ve hře se objevovalo veliké množství ztrát. Akce se střídaly na obou stranách, ale v předfinální a finální fázi chybělo oběma týmům více přesnosti. Hosté se dostali jako první do gólové šance. Ztrátu Viktorie ve středu hřiště využili k rychlému protiútoku. Mihálik se ocitl sám před Sváčkem, který jeho pokus vyrazil. Následně se dostal do sólového úniku Sedláček, ale při šanci ho hostující brankář Repáň vytlačil z úhlu a pokus o kličku byl neúspěšný. O několik okamžiků později se ocitl v šanci znovu Sedláček, ale po centru Provoda mířil hlavou těsně vedle. V 63. minutě přišel zřejmě rozhodující moment zápasu. V pokutovém území byl faulován Hašek a Polom proměnil nařízenou penaltu. Vstřelená branka domácí uklidnila, ti zlepšili pohyb, rychle otáčeli hru a vytvořili si převahu. V 80. minutě pojistil vítězství Brožík, který si naběhl na přihrávku od Kuleho a třetí branku vstřelil Boček, který technickým pokusem po přihrávce Skály nedal Repáňovi šanci. V úplném závěru se do samostatného úniku dostal Ritschel, ale míč mu odskočil a hostující brankář dobře zasáhl.

hodnocení trenéra

„Předvedli jsme poctivý výkon především v obranné fázi. Trpělivost a úvodní branka rozhodly o vítězi utkání. První gól nám dodal na klidu, od té chvíle jsme dobře kombinovali. Vítězství je pro nás povzbuzující,“ hodnotí utkání trenér Jiří Žilák.