30. 12. 1899    

19. kolo / Pátek 7. 11. 2014, 14:00 /

19. kolo / Pátek 7. 11. 2014, 14:00

FC Viktoria Plzeň

2:2

(0:1)

1.FC Slovácko

statistiky

Branky: 50. Průcha, 60. Ruml

Diváci: 0

Začátek utkání se lépe vydařil Slovácku. Při kombinační hře hostů se domácím nedařilo získávat míč. Do šancí však soupeře nepouštěli až do sedmnácté minuty. To vstřelilo Slovácko po nedorozumění obrany a brankáře Machalíka úvodní branku. S blížícím se závěrem prvního dějství přebírali viktoriáni iniciativu, kterou ale nedokázali vyjádřit gólově.


Ve druhém poločase se hráčům Viktorie podařilo navázat na dobrou kombinační hru. V 50. minutě Provod přihrál Průchovi, který vyrovnal na 1:1. O deset minut později bylo ještě veseleji, po Teršlově přiuknutí se trefil Ruml. V této fázi zápasu zatlačili mladí viktoriáni svého soka hluboko do defenzivy, získávali míče na útočné polovině, dobře měnili rytmus hry a střídali mezihru s rychlým přechodem. Asi největší šanci na potvrzení výhry si vytvořil Sedláček po narážečce s Haškem, ale v těžké pozici poslal míč těsně vedle. V 89. minutě chybovali domácí při standardní situaci Slovácka a vyrovnávací branka na sebe nenechala dlouho čekat. Oba týmy se tak rozešli smírně – 2:2.

hodnocení trenéra

„V kvalitním utkání jsme nejprve dokázali otočit nepříznivý výsledek. Kombinační hrou jsme si vytvořili převahu. V závěru však Slovácko využilo našeho výpadku v koncentraci a vyrovnalo. Z nepodařeného závěru si bereme ponaučení a věříme, že podobný průběh zápasu již příště dovedeme do vítězného konce,“ říká trenér nejstaršího dorostu Jiří Žilák.