30. 12. 1899    

22. kolo / Sobota 28. 3. 2015, 10:00 /

22. kolo / Sobota 28. 3. 2015, 10:00

FK Viagem Příbram

1:2pen

(1:1)

FC Viktoria Plzeň

FC Viktoria Plzeň

Mařík Richard, Jakub Král (Samuel Težký), Robin Hranáč, Václav Míka, Dominik Mošna, Václav Uzlík, Martin Lávička, Denis Plecitý, Michal Žižka (53. Patrik Klich), TomᚠKepl, Jan Vodrážka. Trenéři: Fremut Ludvík, Ladislav Novotný

statistiky

Branka Viktorie: Míka Pokutové kopy proměnili: Uzlík, Hranáč, Kepl, Plecitý, Míka

Diváci: 0

V utkání hráčů do patnácti let mezi Příbramí a Plzni se hrálo o udržení mezi prvními šesti. Po uplynulém kole se totiž soutěž rozdělila na prvních šest týmů, které budou hrát o vítězství ve skupině a druhých šest, které budou hrát o účast v baráži o sestup z elitní ligové skupiny. Vítězství v utkání zajišovalo Viktorii první šestku.

Zápas byl spíše atletický, plný osobních soubojů. Moc pohledných fotbalových akcí nepředvedl ani jeden tým. Oba soupeři dodržovali pravidla své taktiky a nedali si navzájem moc prostoru ke kombinaci. Příbram byl v úvodu utkání lepším týmem, Západočeši ale postupně hru vyrovnali. V druhém poločase se však již více bránili, ale i tak se Plzeňanům několikrát podařilo ohrozit soupeřovu branku. Denis Plecitý nastřelil břevno a v poslední minutě po rohovém kopu soupeř vykopl míč na poslední chvíli skoro z brankové čáry.

„V jarní části soutěžního ročníku jsme podali proti silnému soupeři nejlepší a nejzodpovědnější výkon. K udržení v šestce nám chybí jeden bod, ten jsme však ztratili zbytečně v několika jiných utkáních, kdy jsme hráli naivně a hlavně někteří hráči nezodpovědně. I když je v kádru 22 hráčů, zápasy, na které bylo nominováno 18 hráčů, bychom mohli spočítat na prstech jedné ruky. Na podzim i na jaře nás trápí nezvykle velký počet hráčů dlouhodobě zraněných,“ hodnotí trenér Ludvík Fremut.