14. 1. 2015    Zápas

Viktoria Plzeň vyhrála i druhý přípravný zápas. Domažlice porazila 3:1

FC Viktoria Plzeň

2. kolo / Středa 14. 1. 2015, 15:30 / Luční

2. kolo / Středa 14. 1. 2015, 15:30
Luční

FC Viktoria Plzeň

3:1

(3:1)

TJ Jiskra Domažlice

sestavy

FC Viktoria Plzeň

I. poločas: Kozáčik - Medveděv, Procházka, Baránek, Kovařík - Rajtoral, Hrošovský, Hradecký, Chramosta - Tecl, Mahmutovič--- II. poločas: Bolek - Šíša, Hejda, Čihák, Lešek - Koudelka, Kratochvíl, Hrdlička, Mlynařík, Kolář - Holenda

TJ Jiskra Domažlice

Pavlík (46. Švihořík) - Dungel (46. Hrubý), Chocholoušek, Bauer, Beránek (46. Bárta), Leitl (46. Javorský), Braun (46. Vojtko), Mužík (46. Špírek), Roubal (69. Bláha), Došlý (46. Kubišta), Sokol (58. Bezděk)

statistiky

Branky: 3. Tecl, 28., 39. Rajtoral - 25. Roubal

Diváci: 350

Druhý přátelský zápas v zimní přípravě má za sebou FC Viktoria Plzeň, která se v areálu v Luční ulici utkala s TJ Jiskrou Domažlice. Trenér Miroslav Koubek v utkání protočil celkem 22 hráčů a jeho výběr nakonec vyhrál, stejně jako v sobotu nad Tachovem, výsledkem 3:1.

Viktoria od úvodních vteřin zápasu hosty zatlačila a Roman Pavlík, netradičně v brance Domažlic, musel od začátku vytáhnout několik zákroků. Už ve třetí minutě ale poprvé inkasoval, když Stanislav Tecl dostal ideální přihrávku před prázdnou branku od Honzy Chramosty– 1:0.

Oba týmy se snažily hrát útočný fotbal pro diváky, kterých přišlo do Luční ulice téměř čtyři sta. Víc u míče byla sice Viktoria, ale domácím hráčům chyběl klid ve finální přihrávce. Domažlice se dostávaly do útoku pomaleji, ale ve 25. minutě se jim podařilo vyrovnat. Po rohovém kopu se dostal k zakončení hlavou LukᚠRoubal – 1:1.

Nerozhodný stav netrval dlouho. O tři minuty později byl ve vápně faulován František Rajtoral, sám si postavil míč na puntík a opět poslal Viktorii do vedení – 2:1.

Hosty druhý plzeňský gól rozhodil a nechali se zatlačit na vlastní polovinu. Prudký centr Medveděva vyrazil Pavlík na břevno, které rozezněla také střela Tecla. Ve 38. minutě se Plzeň opět radovala z gólu. Po dalším faulu, tentokrát na Mahmutoviče, si opět postavil míč na značku pokutového kopu František Rajtoral a ranou k tyči zvýšil na 3:1.

Do druhé půle oba trenéři hodně promíchali své sestavy, domácí kouč Koubek vyměnil kompletní jedenáctku a šanci dostali především hráči juniorky. Z „A“ týmu do druhé pětačtyřicetiminutovky nastoupili pouze Bolek, Hejda, Holenda a Kolář.

Domažlice se chtěly co nejrychleji vrátit do utkání, a tak se ihned pustily do útoku. Viktoriány hostující hráči chvílemi zatlačili a dvakrát orazítkovali břevno Bolkovi branky. V 52. minutě měl největší šanci druhé půle Sokol, ale tváří v tvář plzeňskému brankáři zklamal. I když se svěřenci trenéra Koubka snažili o vytvoření šancí, do žádné stoprocentní se nedostali. FC Viktoria Plzeň tak porazila TJ Jiskru Domažlice 3:1.

V pátek tým ze západočeské metropole odcestuje na první zahraniční soustředění do Turecka, kde se utká s Hannoverem a Legií Varšava.