14. 2. 2015    Zápas

V nepodařeném utkání s Krasnodarem vyšli viktoriáni gólově naprázdno

FC Viktoria Plzeň

8. kolo / Sobota 14. 2. 2015, 16:00 /

8. kolo / Sobota 14. 2. 2015, 16:00

FC Viktoria Plzeň

0:2

(0:1)

FC Krasnodar

sestavy

FC Viktoria Plzeň

Bolek – Řezník, Hejda, Procházka, Limberský (55. Kovařík)– Hrošovský, Hořava (46. Vaněk) – Petržela (46. Rajtoral), Kolář, Pilař – Mahmutovič (62. Holenda)

FC Krasnodar

Sinicin (46. Dykan) – Granqvist, Mamajev, Gazinski, Ari, Achmedov (45+1. Wanderson), Širokov, Kalešin, Joaozinho, Sigurdsson, Pereyra

statistiky

Branky: 11. Sigurdsson, 56. Joaozinho (pen.)

Diváci: 0

V sobotu 14. února sehráli viktoriáni na soustředění ve Španělsku generálku na start jarní části Synot ligy. Týden před začátkem druhé poloviny Synot ligy nemohl trenér Miroslav Koubek v utkání s Krasnodarem počítat s brankářskou jedničkou Matúšem Kozáčikem, kterého stále trápila lehká viróza.

Hned v první minutě měl brankář Petr Bolek napilno, když vyběhl mimo pokutové území a zasáhl míč rukou. Za to si vykoledoval nejen žlutou kartu, ale zároveň musel čelit i přímému volnému kopu. Míč z kopačky Joazinha navzdory očekávání brazilského záložníka zamířil mimo tři tyče. O deset minut později se už skóre měnilo. Po rohovém kopu Pereyry si míč v pokutovém území Viktorie našel Islanďan Ragnar Sigurdsson a hlavou otevřel gólový účet utkání – 0:1. V 17. minutě Achmedov našel přihrávkou rozběhnutého Širokova, jeho nedůrazné zakončení ale Bolek bez větší námahy zneškodnil. Krasnodar se snažil hledat recept na plzeňskou hru ve vysokém napadání a kvalitním presingu, z čehož ruský soupeř dokázal vytěžit několik získaných míčů. Ve 24. minutě nebezpečně vypálil aktivní Uzbek Achmedov, míč ale zamířil několik centimetrů vedle pravé tyče. Po půlhodině hry fauloval Hejda pronikajícího Mamajeva, který se po následném přímém kopu dostal také do zakončení. Ani tentokrát ale míč neznamenal pro Bolka větší vzrušení. První náznak plzeňské šance přišel vzápětí, to když si Hejda naskakoval na míč z rohového kopu. Ač byl v pokutovém území nejvýše, nedokázal nasměrovat balón za gólmana Sinicina. Velká šance Viktorie přišla v závěru první půle. Po rozehraném rohovém kopu centroval z pravé strany Milan Petržela přesně na hlavu Tomáše Hořavy, brankář Sinicin nestihl zareagovat, ale naneštěstí pro Plzeň míč o několik centimetrů minul bránu. Na druhé straně odpověděl tvrdou střelou Ari, gólman Bolek ale dokázal míč vytěsnit. Poločas tak skončil jednogólovým rozdílem.

Do druhé půle nastoupili místo Petržely s Hořavou Rajtoral a Vaněk. Především František Rajtoral se u pravé postranní čáry činil, po jeho akci prověřil pozornost střídajícího brankáře Dykana Kolář. Čtyřiapadesátá minuta přinesla vzrušení před branku Bolka. Mamajeva tváří v tvář plzeňský gólman skvěle vychytal, na dorážku Širokova už byl krátký. Na brankové čáře ho ovšem zastoupil David Limberský, hlavní rozhodčí pro jeho počínání neměl moc pochopení a za vyražení míče rukou ukázal Limberskému červenou kartu. Své rozhodnutí poté přehodnotil a plzeňský kapitán nakonec uviděl kartu žluté barvy. Z následného pokutového kopu Joazinho zvýšil na 0:2. David Limberský ale v téže minutě hřiště přesto opustil, když ho vystřídal Jan Kovařík. V 62. minutě nahradil Aidina Mahmutoviče Jan Holenda. V 66. minutě skvěle zareagoval na střelu do protipohybu Wandersona Petr Bolek a znovu dokázal, že reflex patří mezi jeho přednosti. Velice nepříjemná záležitost se dvacet minut před koncem zápasu přihodila Radimu Řezníkovi. V souboji s Wandersonem se snažil natáhnout po míči, ale po nárazu protihráče bylo jasné, že mu pravé koleno nedovolí pokračovat v utkání. V reakci na jeho zranění přišel ze střídačky čerstvý Stanislav Tecl. Po svém příchodu měl právě exjihlavský útočník šanci na snížení stavu. Po Kovaříkově centru ale nedokázal zkoordinovat svůj pohyb a míč minul. Na druhé straně pelášila k brance Plzně hned trojice hráčů v zelených dresech, pohotovým skluzem ale zlikvidoval jejich snažení Jan Kovařík. V závěru utkání se viktoriáni snažili probojovat se k bráně soupeře, ale ohrozit čisté konto brankáře Dykana se jim nepovedlo.

Viktoria Plzeň prohrála ve svém posledním přípravném zápase ve Španělsku s FK Krasnodarem 0:2.