7. 2. 2015    Zápas

Viktoria porazila korejský Suwon 2:0

FC Viktoria Plzeň

6. kolo / Sobota 7. 2. 2015, 16:00 /

6. kolo / Sobota 7. 2. 2015, 16:00

FC Viktoria Plzeň

2:0

(1:0)

Suwon Samsung Blue Wings

FC Viktoria Plzeň

Kozáčik – Řezník, Hejda, Procházka, Limberský (71. Kovařík) – Vaněk, Hořava (46. Hrošovský) – Petržela (71. Rajtoral), Kolář (71. Chramosta), Pilař – Tecl (46. Holenda)

statistiky

Branky: 26. a 55. Petržela ŽK: Holenda

Diváci: 0

První duel španělského soustředění mají za sebou fotbalisté Viktorie. Trenér Koubek nemohl počítat s Aidenem Mahmutovičem, který si v pátek přivodil lehčí svalové zranění, naopak do zápasu hned od prvních minut naskočil rekonvalescent TomᚠHořava.

Plzeňský tým byl od prvních minut aktivnější a už po dvou minutách mohl jít do vedení. Stanislav Tecl, který nastoupil na hrotu plzeňského útoku, si vybojoval míč a postupoval sám na branku soupeře. V obrovské šanci se však zaskvěl gólman korejského týmu. Viktoriáni byli v úvodní čtvrthodině aktivnějším týmem, střely Koláře nebo Limberského však úspěchem neskončily. V době, kdy se začal herně zvedat také soupeř, však již gólově udeřilo. Krásnou akci po ose Hořava - Limberský ještě vyšperkoval nezištnou přihrávkou Standa Tecl, Milan Petržela si pak ve velké šanci věděl rady - 1:0. Deset minut před poločasovou přestávkou přišla další šance, Tecla však po centru Pilaře znovu vychytal strážce jihokorejské branky. Před koncem úvodního dějství bylo živo na obou stranách. Střely aktivního Limberského se však mezi tyče nevešly, pokus soupeře pak zastavilo až břevno Kozáčikovy branky.


Druhá branka duelu přišla deset minut po změně stran. Václav Pilař našel rozběhnutého Petrželu a ten se trefil náramně - 2:0. Viktoria byla nadále při chuti a vytvářela si další šance. Holenda hlavičkoval těsně nad, ve velké šanci neuspěl ani Václav Pilař. Soupeř hrozil především z rychlých brejků, se kterými si ale defenziva Viktorie v čele s jistým Kozáčikem poradila.

Plzeňané si došli pro cenné vítězství 2:0, další duel odehrají viktoriáni v úterý od 16 hodin proti Dynamu Kyjev.