3. 8. 2015    Juniorka - reportáž

Junioři doma porazili České Budějovice 3:1

FC Viktoria Plzeň

2. kolo / Neděle 2. 8. 2015, 11:00 /

2. kolo / Neděle 2. 8. 2015, 11:00

FC Viktoria Plzeň

3:1

(2:0)

SK Dynamo Č. Budějovice

sestavy

FC Viktoria Plzeň

Sváček – Glazer (70. Lešek), Hejda (58. Kule), Baránek (58. Brožík), Mlynařík – Čihák (C) – Ruml, Doležal (82. Kopřiva), Sedláček (77. Matějka), Provod – Průcha

SK Dynamo Č. Budějovice

Hajdušek – Křiváček, Lima, Janoch, Jenne (73. Duran) – Hrachovec, Otepka (70. Tušer), Held, Čadek (C) (46. Horák), Bálek – Pasecký (77. Vít)

statistiky

Branky: 27. a 70. Sedláček, 3. Ruml (pen.) – 63. Bálek ŽK: Provod, Průcha – Otepka Rozhodčí: Váňa – Hrabovský, Ratajová

Diváci: 0

Hráči juniorského celku Viktorie Plzeň nastoupili v neděli 2. srpna k prvnímu utkání v domácím prostředí. Na hřišti v areálu v Luční ulici přivítali zástupce Českých Budějovic, kteří v prvním kole remizovali s Libercem 2:2. Naopak viktoriáni chtěli potvrdit úvodní ligovou výhru s pražskými Bohemians 1905.

Vstup do utkání hostům z Budějovic vůbec nevyšel. Už ve druhé minutě fauloval ve vlastním pokutovém území pronikajícího Provoda Křiváček a sudí Váňa nařídil pokutový kop. Toho se ujal Ondřej Ruml a přesně mířenou ranou prostřelil brankáře Hajduška – 1:0. Divoký úvod pokračoval, Průcha a Pasecký se dokázali utrhnout do dobrých úniků, oběma ale v závěru scházela větší rychlost a do zakončení se nakonec nedostali. Krátce před půlhodinou hry pak Viktoria podruhé udeřila. Po výkopu brankáře Sváčka propadl balon přes jednu hlavičku až do souboje mezi Jiřího Sedláčka a posledního bránícího hráče Dynama Tomáše Janocha. Druhý jmenovaný zaváhal, pustil Sedláčka do úniku a ten se nemýlil, Hajduška bezpečně překonal a navýšil stav utkání na 2:0. Gólových příležitostí si mohli domácí vypracovat i více, skvělý zápas ale odehrál nejzkušenější hráč Dynama Everson Lima, který sám několikrát zachránil svůj tým.

Budějovice se po přestávce snažily zvýšit svou aktivitu, Bálkův centr ale Held z bezprostřední blízkosti nedokázal usměrnit mezi tři tyče. Viktoriáni museli po hodině vystřídat celou stoperskou dvojici zapůjčenou z A-týmu Hejda – Baránek a hosté toho dokázali využít. LukᚠBálek si zaběhl za obránce a z malého vápna jedním dotekem uklízel precizní centr za záda brankáře Sváčka. Plzeň se ale nenechala rozhodit, opět začala dobývat branku soupeře a dočkala se třetí branky. V 70. minutě ji obstaral opět Jiří Sedláček – 3:1. Ve zbytku utkání už se nic vážnějšího neudálo, Západočeši kontrolovali hru a dovedli zápas k vítězství.

hodnocení trenéra

„Troufám si říct, že to bylo zasloužené vítězství. Měli jsme kvalitnější první poločas, kdy jsme měli ještě nějaké další situace kromě gólů, které měly vést k dalším příležitostem. Po pauze jsme trochu polevili, naštěstí ale Dynamo jen snížilo a nám se povedlo opět odskočit. Hejda s Baránkem hráli dobře, my jsme pak celou obranu museli přeházet a zásah do stoperů, to je vždycky nějakou chvíli znát. Naštěstí dal soupeř jen jednu branku,“ hodnotí trenér Jiří Kohout.