7. 9. 2015    Zápas

Junioři ztratili zápas v Třinci a prohráli 1:2

FC Viktoria Plzeň

7. kolo / Neděle 6. 9. 2015, 11:00 /

7. kolo / Neděle 6. 9. 2015, 11:00

FK Fotbal Třinec

2:1

(2:1)

FC Viktoria Plzeň

sestavy

FK Fotbal Třinec

Brych – Šenk, Minařík, Kučera, Kalfas (90. Lanc) – Foitzik – Zimka (90. Kantor), Bedecs, Martynek – Samiec (76. Pustka), Černý (67. Latocha)

FC Viktoria Plzeň

Luhový – Glazer (78. Petr), Čihák (39. Novák), Brožík, Mlynařík – Ruml, Doležal, Boček, Provod – Stratil (69. Pinc), Bong (41. Svoboda)

statistiky

Branky: 22. Samiec, 35. Martynek – 17. Bong ŽK: Kalfas (TRI) Rozhodčí: Dresler – Caletka, Antoníček

Diváci: 0

V neděli 6. září cestovali junioři Viktorie Plzeň do vzdáleného Třince. I přes první vstřelený gól si ovšem zpět na západ Čech neodvezli ani bod. Ještě do konce poločasu stihli domácí zápas otočit a potřetí v řadě udržet všechny tři body na domácím hřišti.

Třinečtí nastoupili proti Plzni s několika hráči A-mužstva. Kromě explzeňského brankáře Brycha znamenalo výrazné posílení také nasazení Bedecse a Černého, jenž je v Třinci na hostování právě z Viktorie. Západočeši přijeli s poměrně mladým mužstvem, jedinou posilou od A-mužstva byl Stratil. Plzeň začala o něco aktivněji, Brych musel vyrážet střelu Stratila a poradil si rovněž s průnikem korejského rychlíka Bonga. Na opačné straně hlavičkoval Bedecs jen do míst, kde se pohyboval gólman Luhový, a tak otevřela po sedmnácti minutách skóre Viktoria. Stratil využil prostoru na pravé straně a odcentroval na Rumla. Ke sklepnutému balonu se dostal Che Bong Hyun a střelou na zadní tyč nedal Brychovi šanci. Na vyrovnání se čekalo pouze pět minut. Třinečtí si v krátkém časovém sledu vybojovali dva rohové kopy, z nichž ten druhý využili. Martynkův centr našel nabíhajícího Martina Samiece, jenž rybičkou a hlavou překonal Luhového. Stratila následně zastavil v nadějné situaci ofsajd, Bedecs zase z nadějné standardní situace nastřelil jen jednoho ze západočeských obránců. Plzeňské defenzivě přidělával starosti hlavně mrštný Martynek, který si na hranici šestnáctky vykoledoval v rozmezí několika minut hned dva fauly. K rozehrávce druhého přímého kopu se postavil sám David Martynek, obstřelil zeď a míč zamířil přesně k pravé tyči. Třinec tak deset minut před přestávkou otočil skóre a Plzeň navíc musela střídat zraněného Čiháka. Ze hry byl také stažen i Korejec Bong.

Do druhé půle vstoupila obě mužstva beze změn a velice rozvážně. Martynek a Foitzik nastřelili pouze Glazera, jinak byla ovšem o střelecké pokusy pořádná nouze. O balon se bojovalo především okolo půlící čáry, kde bylo k vidění množství nedovolených zákroků. Plzeň se opticky snažila tlačit dopředu, ale všechny její útoky troskotaly na nepřesnostech. Brych byl prakticky bez práce a Třinec hrál, co potřeboval. Po Kučerově pasu se navíc do gólové šance dostal Černý, zpracoval si balon v šestnáctce, jenomže recept na Luhového a svůj kmenový celek nenašel. Čas utíkal a na hřišti se nadále nic zajímavého nedělo. Rumlova dalekonosná střela neměla šanci na úspěch, nebezpečný přestal být už také Třinec. Ten se soustředil na poctivou práci v defenzivním bloku a počítal závěrečné minuty. Slibnou šanci na vyrovnání dostala Plzeň tři minuty před koncem, kdy Kalfas žlutým faulem za pokutovým územím zastavil Provoda. Sám faulovaný přímý kop rozehrál střelou přes zeď, avšak jeho pokusu scházela větší přesnost a hlavně razance. Viktoria po porážce 1:2 klesla na šesté místo tabulky.