30. 12. 1899    

6. kolo / Sobota 29. 8. 2015, 11:00 /

6. kolo / Sobota 29. 8. 2015, 11:00

AC Sparta Praha

5:1

(0:0)

FC Viktoria Plzeň

FC Viktoria Plzeň

Šampalík, Debellis (34. Krušina), Terš, Rychnovský, Vacovský, Suchý (73. Pavlík), Kopřiva, Mudra (46. Svoboda), Skopový (59. Končal), Matějka, Hašek (59. Skála).

statistiky

Branka Viktorie: 70. Matějka

Diváci: 0

Již v prvním poločase byli domácí hráči aktivnější a pro branku hostů nebezpečnější. Šampalík dobře zasáhl při hlavičce sparanského útočníka a vyrazil nebezpečnou střelu ze střední vzdálenosti. Domácí trefili také tyč. Spíše brejkové momenty viktoriáni do zakončení nedotáhli.

Ve druhém poločase byl obraz hry podobný. Sparta však přidala na efektivitě. Již ve 47. minutě se hosté nechali přetlačit v souboji a domácí šli do vedení, které je uklidnilo, a za nedlouho přidali další branku po střele ze střední vzdálenosti. Již na 3:0 zvýšili domácí z poutového kopu. Do zápasu se plzeňští mohli dostat penaltou, kterou proměnil Matějka, ale vzápětí Sparta skórovala po standardní situaci. Na konečných 5:1 upravil Turyna.

hodnocení trenéra

„Sparta vyhrála zaslouženě vysokým rozdílem. Přestože jsme se utkali s velice kvalitním týmem, nᚠvýkon týmový a především některé individuální výkony zůstaly daleko za očekáváním. Tento zápas by měl posloužit jako inspirace pro nᚠtým. V konfrontaci s vedoucím týmem soutěže jsme neobstáli,“ hodnotí utkání trenér Žilák.