26. 7. 2012    Zápas

Viktorka bez větších problémů přehrála svého soupeře

FC Viktoria Plzeň
7. Ďuriš
10. Darida

2. předkolo / Čtvrtek 26. 7. 2012, 20:00 / Doosan Arena

2. předkolo / Čtvrtek 26. 7. 2012, 20:00
Doosan Arena

FC Viktoria Plzeň

2:0

(2:0)

Metalurgi Rustavi

sestavy

FC Viktoria Plzeň

Bolek – Rajtoral, Ševinský, Procházka, Limberský – Horváth, Darida – Fillo (63. Hora), Kolář (82. Hanousek), Malakjan (77. Řezník) – Ďuriš

Metalurgi Rustavi

Bediašvili – Kakušadze (46. Lobjanidze), Machviladze, Intskirveli, Suchiašvili – Japaridze, Maisuradze, Dobrovolski, Gecadze (74. Kavtaradze) – Mikaberidze – Tatanašvili (61. Sicharulidze)

statistiky

Branky: 7. Ďuriš, 10. Darida, Rozhodčí: Berntsen – Nebben, Opland (všichni Norsko)

Diváci: 11446

Poprvé v letošní sezóně se v soutěžním utkání před domácím publikem představili hráči plzeňské Viktorky. Do odvetného utkání 2. předkola evropské ligy s gruzínským FC Metalurgi Rustavi se z jeho hřiště přivezli nadějný výsledek 1:3. Domácím hráčům tak již zbývalo potvrdit postup před domácími fanoušky.

Hnáni natěšenými fanoušky, začali již v úvodu utkání aktivněji hráči domácí Viktorky. Už v sedmé minutě se mohli domácí fanoušci radovat ze vstřelené branky, když po centru Davida Limberského z bezprostřední blízkosti hlavičkou pod břevno překonal brankáře Bediašviliho Michal Ďuriš a dodal tak svým spoluhráčům potřebný klid do začátku utkání (1:0). Prakticky hned vzápětí se po výborné akci Edgara Malakyana, který způsobil závar před brankou hostů, dokázal velice dobře mířenou střelou ze střední vzdálenosti prosadit Vladimír Darida a navýšil náskok na (2:0). Po tomto divokém úvodu, kdy domácí diváci dokonce vyvolávali magické číslo 5, se hra poněkud uklidnila, ale hráči Viktorky svou hrou jednoznačně dominovali na hřišti a soupeře k žádným vážnějším akcím nepouštěli. Ve dvacáté deváté minutě pálil z hranice znovu Michal Ďuriš, ale hostující brankář byl na jeho střelu připraven. Další slibné akce Viktoriánům se bohužel neujaly, a protože ani soupeř nedokázal nějak výrazněji zahrozit, šly oba týmy do kabin za stavu 2:0.

I do druhého poločasu vstoupili aktivněji hráči Viktorky, ale stejně jako na konci poločasu prvního, přesnějšímu zakončení bránily drobné nepřesnosti v rozehrávce. Díky jedné z podobných nepřesností se do de facto své první vážnější akce dostali hosté. Brankář Petr Bolek však svůj tým proti střele bývalého hráče Viktorky, Dimitri Tatanashviliho, podržel. O chvilku později po přihrávce Jakuba Hory se do výborné střelecké pozice dostal Michal Ďuriš, ale zblízka nedokázal přesně zakončit. Hned vzápětí nebezpečně pálil sám Jakub Hora, ale hostující brankář dokázal jeho pokus vytěsnit mimo branku. Po menším závaru v sedmdesáté druhé minutě pálil z bezprostřední blízkosti agilní Edgar Malakyan, ale jeho střela bohužel skončila na břevně. V sedmdesáté páté minutě vystrašil domácí fanoušky svou střelou nový hráč na hřišti Sikharulidze, ale Petr Bolek se i tentokrát vyznamenal. Do konce zápasu se však již žádnou akci proměnit nepodařilo a zápas tak skončil vítězstvím viktoriánů 2:0.

Ve třetím předkole evropské ligy se tak v příštím týdnu hráči Viktorky střetnou s polským soupeřem Ruch Chorzów, který dokázal porazit svého soupeře FK Metalurg Skopje na jeho hřišti 3:0.