26. 11. 2015    Zápas

Viktoria naději na postup neudržela, s Dinamem Minsk prohrála 0:1

FC Viktoria Plzeň
90+2. Adamović

5. kolo / Čtvrtek 26. 11. 2015, 17:00 / Borisov Arena

5. kolo / Čtvrtek 26. 11. 2015, 17:00
Borisov Arena

FC Dinamo Minsk

1:0

(0:0)

FC Viktoria Plzeň

sestavy

FC Dinamo Minsk

Hutar – Veretilo (89. Vitus), Politevič (C), Bangura, Begunov – Korytko (66. El Monir), Premudrov, Korzun, Udoji – Rassadkin (76. Adamović), Bećiraj

FC Viktoria Plzeň

Bolek – Matějů, Baránek, Procházka (C), Limberský – Kučera, Hrošovský – Kopic (72. Rajtoral), Kolář, Kovařík (83. Holenda) – Mahmutovič (63. Ďuriš)

statistiky

Branka: 90+2. Adamović, ŽK: 82. Veretilo – 41. Kolář, 73. Limberský, 90+2 Baránek, 2. ŽK=ČK: 89. Veretilo, Rozhodčí: Valjić – Ibrisimbegović, Beljo (všichni Bosna a Herzegovina)

Diváci: 4 250

Viktorii čekal ve čtvrtek 26. listopadu pátý zápas základní skupiny Evropské ligy proti Dinamu Minsk. Výhra, v utkání hraném na hřišti v Borisově, mohla udržet naděje svěřenců Karla Krejčího na postup do jarních bojů.

Viktoria do zápasu vstoupila s několika změnami v základní sestavě oproti utkání s Mladou Boleslaví. Na pozici gólmana nahradil Kozáčika Petr Bolek, do stoperské dvojce se k Janu Baránkovi vrátil kapitán Václav Procházka. Ve středu pole Hořavu nahradil Kučera a na hrot útoku se postavil Aidin Mahmutovič.

Do utkání vstoupili aktivněji hráči Viktorie Plzeň. V 5. minutě Kovařík nebezpečně centroval na přední tyč, Kučera míč prodlužoval ale jen do území, kde byli domácí hráči. Ve 23. minutě se dostal Kučera ve vápně k přihrávce na Mahmutoviče, který dokázal skórovat. Bohužel pro Viktorii stál plzeňský útoční v postavení mimo hru. O dvě minuty později se Bečiraj objevil sám proti Bolkovi, ovšem ten vytáhl fantastický zákrok a domácí tak do vedení nepustil. Ke konci prvního poločasu byla k vidění spíše taktická bitva. Domácí se do zakončení netlačili a především spoléhali na pevnou obranu.

Druhý poločas začal tak, jak první skončil. Tedy aktivitou hráčů Viktorie. V 53. minutě se Aidin Mahmutovič řítil na domácího gólmana, ovšem na úrovní vápna ztratil rovnováhu. I tak ale dokázal přihrát Kovaříkovi, ten ale v obrovské šanci odkrytou branku přestřelil. O pět minut později byl tentokrát ve velké příležitosti Mahmutovič. Ale ani ten branku Hutara netrefil. V 66. minutě se mohli radovat domácí, ale gól Bečiraje nebyl pro ofsajd uznán. Viktoria byla i ve druhém dějství lepším týmem, ovšem do další velké šance se dostat už nedokázala. K absurdní situaci došlo v 89. minutě, když střídal domácí Veretilo. Ještě před opuštěním hrací plochy si obránce Dinama Minsk sundal dres a po druhé žluté kartě musel předčasně do sprch. Viktoria však krátkou přesilovku nevyužila, ba naopak inkasovala. V 92. minutě po rychlém brejku domácích fauloval ve vápně Jan Baránek. Následnou penaltu Adamoviče ještě Bolek stačil vyrazit před sebe, ale na dorážku domácího útočníka již nestačil.

Viktoria z Borisova po prohře 0:1 žádné body neodvezla a přišla tak o poslední naději na postup do jarní části Evropské ligy.

Související články