13. 1. 2016    Zápas

Viktoria porazila Domažlice 4:1, branky padaly až ve druhé půli

FC Viktoria Plzeň

7. kolo / Středa 13. 1. 2016, 16:00 /

7. kolo / Středa 13. 1. 2016, 16:00

FC Viktoria Plzeň

4:1

(0:0)

TJ Jiskra Domažlice

sestavy

FC Viktoria Plzeň

1. Poločas: Pavlík – Hubník, Holenda, Kovařík, Baránek, Kovář, Rajtoral, Kučera, Štípek, Končal, Suchan 2. poločas: Šiman – Hejda, Matějů, Hubník, Hořava, Kopic, Petržela, Ďuriš, Kovařík, Boček, Krmenčík

TJ Jiskra Domažlice

Švihořík – Braun, Chocholoušek, Bauer, Beránek, Mužík, Hradecký (46. Javorský), Roubal, Kyndl (46. Špírek), Leitl (46. Chirinčuk), Fořt (46. Černý)

statistiky

Branky: 53. Ďuriš, 66. Hejda, 80. Ďuriš, 84. Krmenčík – 68. Mužík

Diváci: 0

Hráči Viktorie Plzeň nastoupili ve středu v podvečer ke druhému přípravnému utkání v rámci zimní přípravy. Na domácí půdě hostili aktuální ligoví mistři celek třetiligových Domažlic vedených bývalým členem viktoriánského trenérského týmu Jiřím Skálou.

Od prvních minut bylo jasné, kdo bude na trávníku tréninkového areálu v Luční ulici udávat tempo. Rychlí a přesní viktoriáni trpělivě kombinovali s následnými přechodem do útočné fáze především v křídelních prostorech. První šanci si připsal ve 12. minutě Kovařík, ale umístěnou střelu do šibenice dokázal Švihořík vytěsnit mimo tři tyče. V gólové příležitosti se ocitl také aktivní Štípek, proti byl znovu skvělý Švihořík, jehož zásluhou svítila na ukazateli plzeňských vstřelených gólů po první půli nula. Domažličtí zahrozili v závěru poločasu, kdy za brankářem Pavlíkem zazvonilo břevno.

Branky začaly padat až ve druhé části hry. V 53. minutě se ve vápně šikovně otočil Ďuriš a nečekanou střelou k tyči otevřel skóre. O čtyři minuty se snažil odpovědět Beránek, ale plzeňskou branku těsně minul. V 66. minutě měl jednoduchou úlohu LukᚠHejda, jenž hlavou doklepl do odkryté branky odražený míč a dal svému týmu dvougólově vedení. To ovšem nemělo dlouhého trvání, o dvě minuty později poslal hostující kapitán Mužík míč z volného přímého kopu přes zeď takovým způsobem, že ani Šiman v brance domácích neměl možnost zasáhnout – 2:1. V posledních deseti minutách přidali Plzeňští ještě dva góly po samostatných únicích. Nejdříve si hostujícího Švihoříka obhodil v 80. minutě Ďuriš a o čtyři minuty později i Krmenčík, aby oba mohli shodně skórovat do prázdné branky. Viktoria porazila Jiskru Domažlice 4:1.