31. 1. 2016    Zápas

Viktoria se s Legií Varšava rozešla smírně 2:2

FC Viktoria Plzeň

10. kolo / Neděle 31. 1. 2016, 20:00 / Hibernians Stadium

10. kolo / Neděle 31. 1. 2016, 20:00
Hibernians Stadium

Legia Varšava

2:2

(0:0)

FC Viktoria Plzeň

sestavy

Legia Varšava

Malarz - Bereszyński (56. Hamalainen), RzeŸniczak, Lewczuk, BroŸ (56. Pazdan) - Vranjes (62. Borysiuk), Jodłowiec - Duda (56. Guilherme), Prijović, Kucharczyk - Nikolić (72. Hlousek).

FC Viktoria Plzeň

Kozáčik - Rajtoral (46. Matějů), Hubník, Hejda (46. Baránek), Limberský - Hrošovský (75. Vaněk), Hořava - Kopic (63. Petržela), Ďuriš (63. Kolář), Kovařík (87. Končal) - Holenda (75. Krmenčík).

statistiky

Branky: 55. Kopic, 85. Kovařík - 81. Boryšjuk, 90. Prijovič.

Diváci: 0

Viktoriáni odehráli v neděli večer první ze tří přípravných utkání v rámci maltského soustředění. Soupeřem se jim stal účastník základní skupiny Evropské ligy z polského hlavního města - Legia Varšava.

První poločas se nesl ve znamení vzájemného oukávání. Hráči Viktorie těžili především z kvality v přechodové fázi a několik šancí si takto také vypracovali. Největší příležitosti prvního poločasu se urodily až k jeho závěru. Po pětatřiceti minutách hry si Hubník naskočil na centrovaný míč a jeho pokus vyhlavičkovával z brankové čáry až za gólmana zaskakující obránce, o několik vteřin později se míč vrátil znovu k Hubníkovi, který jej nasměroval do břevna. O minutu později stejné místo orazítkoval také Jan Kovařík a hlavičkou v pádu neuspěl ani Michal Ďuriš. První poločas tak skončil bez branek.

Deset minut po obrátce stran otevřeli Plzeňané skóre. Po krásné akci Limberského a Ďuriše nastala skrumហpřed brankou Legie, nejlépe se zorientoval Jan Kopic a protlačil míč do sítě - 1:0. Viktoria byla poté lepším týmem, po půlhodině ovšem přišla studená sprcha. To když za vápnem napřáhl Ariel Borysiuk a vyrovnal na 1:1. Plzeňská odpověď na sebe nenechala dlouho čekat, Jan Kovařík se v 85. minutě na levé straně zbavil dvou hráčů a netradičně pravačkou obstřelil brankáře - 2:1 pro Plzeň. Legia stihla naneštěstí ještě jednou rozvlnit sí za Kozáčikem, to když po rohovém kopu hlavičkoval přesně Prijović - 2:2. Na tento gól dvě minuty před závěrečným hvizdem již viktoriáni odpověď nenašli, a oba týmy se tak rozešly smírně.

Další zápas v rámci herního kempu na ostrově na Maltě odehraje Plzeň ve středu proti norskému Stabaeku.