24. 5. 2016    Juniorka - reportáž

Junioři o výhře 4:1 nad Znojmem rozhodli už v první půli

FC Viktoria Plzeň

32. kolo / Pondělí 23. 5. 2016, 14:30 /

32. kolo / Pondělí 23. 5. 2016, 14:30

1. SC Znojmo

1:4

(1:4)

FC Viktoria Plzeň

sestavy

1. SC Znojmo

Konvalina (80. Šurkala) – Garčic, Kolařík, Dúcký, Kulíšek, Serenkov, Stehlík, Švejkar, Bogner, Kříž, Yilmaz

FC Viktoria Plzeň

Sváček – Doležal, Pinc, Boček, Provod, Piroch, Kule, Brožík (70. Debellis), Čihák, Glazer, Vukajlovič

statistiky

Branky:45. Yilmaz- 2. Doležal, 8. Boček, 32. Boček, 41. Provod Rozhodčí: Adámková – Hanáková, Zaplatilová

Diváci: 0

Výběr FC Viktorie Plzeň do jednadvaceti let se v rámci 33. kola Juniorské ligy utkal s 1. SC Znojmo. Západočeši nedali svému soupeři žádnou šanci a o výhře rozhodli už v prvním poločasu.

Viktoria se s posledním týmem od začátku utkání vůbec nemazlila a během úvodních osmi minut dala svému soupeři hned dvě branky. Ve druhé minutě otevřel skóre utkání Jakub Doležal (1:0) a o pár minut později skončila za zády brankáře také dalekonosná střela Daniela Bočka – 2:0.

Rychlé góly daly viktoriánům klid na kopačky a Znojmo tak do ničeho nepouštěli a naopak v útoku byli Západočeši hodně nebezpeční. Ve 31. minutě se po závaru ve vápně dostal balon opět k Bočkovi, který stihl rychle zamířit a poslal míč nekompromisně k tyči – 3:0.

Čtvrtou branku Západočechů obstaral z rychlého protiútoku LukᚠProvod, který tváří v tvář brankáři Konvalinovi nezaváhal a technickou střelou na zadní tyč rozradostnil své spoluhráče – 4:0.

Poslední tým tabulky ještě před koncem první části stihl snížit. Dlouhý míč za obranu si zpracoval Yilmaz, který si pohrál s obráncem Plzně a hezkou střelou k tyči zmenšil náskok soupeře na rozdíl tří branek.

To co nabídl první poločas, už druhá část nenabídla. Po změně stran už totiž Plzeň kontrolovala balon a nikam se nehnala. Za celých pětačtyřicet minut nebyla k vidění ani jedna vyložená příležitost na obou stranách. Hra se odehrávala převážně ve středu pole a Viktoria si proto v poklidu dokráčela pro tři body za vítězství 4:1.