30. 12. 1899    

25. kolo / Úterý 5. 4. 2016, 13:00 /

25. kolo / Úterý 5. 4. 2016, 13:00

FC Viktoria Plzeň

2:4

(0:0)

AC Sparta Praha

sestavy

FC Viktoria Plzeň

Šampalík – Skála, Vacovský, Novák, Rychnovský – Průcha, Suchý (71. Pinc) – Kulhánek, Kopřiva, Hašek (62.Končal) – Matějka

AC Sparta Praha

Bačkovský – Eichler (46. Sváta), Březina (73. Köstl), Plechatý, Čmelík – Wiesner, Cabadaj (60. K. Tvaroh), F. Hašek, Plachý (57. Císařovský) – Turyna (62. Novotný), Mustedanagič

statistiky

Branky Plzně: 89. Matějka, 90. Kopřiva

Diváci: 0

Netradičně v úterý 5. dubna nastoupili dorostenci do devatenácti let Viktorie Plzeň k mistrovskému utkání. Soupeřem se jim stal celek Sparty Praha, který s velkým náskokem vede první ligu nejstaršího dorostu.

V prvním poločase dokázali plzeňští mladíci prvnímu týmu soutěže zdatně konkurovat, když hráče v rudých dresech nepouštěli k bezprostřednímu ohrožení Šampalíkovy branky. Naopak byli to viktoriáni, kteří určovali tempo utkání. Poločasová přestávka však prospěla především plzeňskému soupeři, který Viktorii nastřílel celkem čtyři branky a definitivně dal zapomenout na vývoj z první půle. Plzeňská produktivita přišla až v úplném závěru, kdy bylo na zvrat už pozdě.

hodnocení trenéra

„V prvním poločase jsme hráli dobře, Sparta se vůbec neprosazovala a my jsme měli tři slušné příležitosti ke skórování. Chyběl nám však lepší první dotek, případně dobře zasáhl brankař Bačkovský. Druhá půle však byla přesný opak. V 50. minutě otevřel skóre Mustedanagič a od té chvíle existovalo na hřišži pouze mužstvo hostů. Dostali jsme další tři branky a dokázali korigovat až v závěru Matějkou a Kopřivou,“ rekapituluje trenér Jiří Kohout.