19. 7. 2016    Zápas

Viktoria v generálce remizovala s Lokomotivem Moskva 0:0

FC Viktoria Plzeň

9. kolo / Úterý 19. 7. 2016, 16:00 /

9. kolo / Úterý 19. 7. 2016, 16:00

FC Viktoria Plzeň

0:0

FC Lokomotiv Moskva

sestavy

FC Viktoria Plzeň

Kozáčik – Rajtoral (46. Matějů), Baránek (46. Hejda), Hubník (C), Limberský (78. Řezník) – Hořava (46. Kučera), Hrošovský (85. Hromada) – Petržela (46. Kopic), Kolář (81. Bakoš), Kovařík – Ďuriš (56. Krmenčík)

FC Lokomotiv Moskva

Guilherme – Denisov, Pejčinović (76. Janbajev), Ćorluka (C) (46. Mychalyk), Šiškin – Tarasov (73. Barinov), Ndinga, Samedov (81. Ignacjev), Kasajev (85. Henty), Mirančuk (81. Kolomejcev) – Škuletić

statistiky

Žlutá karty:47. Škuletić, 70. Pejčinović

Diváci: 0

Viktorii v úterý 19. července od 16 hodin čekalo poslední utkání v letní přípravě. V rakouském Schwazu se svěřenci Romana Pivarníka střetli s ruským celkem Lokomotiv Moskva.

První velkou šanci zápasu si připsal Lokomotiv Moskva ve 24. minutě. Alexandr Samedov vypálil ve vápně, Kozáčik ale s jeho pokusem větší problémy neměl. V následujících minutách se hra přelévala z jedné strany na druhou, ovšem kromě několika rohových kopů Viktorie k ničemu zásadnímu nedošlo. Blíže ke změně skóre byl opět ruský tým. Ve 41. minutě těsně za vápnem napřáhl Kasajev. Kozáčik ale dokázal míč vyrazit a Roman Hubník ho odkopl do bezpečí. To byla poslední zajímavá příležitost prvního poločasu.

Do druhého dějství sáhl Roman Pivarník ke čtyřem změnám. Rajtorala nahradil Matějů, Baránka Hejda, Petrželu Kopic a Hořavu Kučera. Viktoria byla zpočátku druhého poločasu aktivnějším týmem, ovšem zajímavě rozběhnuté akce končily řadou nepřesností. V 53. minutě se ke střele dostal Jan Kopic, mířil ale hodně nepřesně. V 56. minutě se v obrovské šanci objevil Jan Kovařík. V bezprostřední blízkosti ale přestřelil. O minutu později nahradil Michala Ďuriše nejlepší střelec Viktorie v přípravě Michael Krmenčík. Právě Krmenčík se mohl dostat v 76. minutě ke gólové hlavičce. Po centru Kopice ale obránci Lokomotivu na poslední chvíli míč tečovali na roh. O tři minuty později byl rozruch i na druhé straně hřiště. Kozáčik ale Šuletiće vychytal. V závěru se na hřiště ještě podíval Marek Bakoš a Jakub Hromada. Ovšem nic zásadního se již do konce zápasu nestalo a Viktoria tak v generálce remizovala s Lokomotivem Moskva 0:0.