30. 12. 1899    

8. kolo / Neděle 2. 10. 2016, 16:30 /

8. kolo / Neděle 2. 10. 2016, 16:30

SK Slavia Praha

2:1

(1:0)

FC Viktoria Plzeň

FC Viktoria Plzeň

Edelman - Petrmichl (41. Valeš), Zikmund, Fišer, Žilák - Ruda, Pavlík (63. Dotzauer), Pecháček - Popovič (50. Koranda), Vrba (72. Václavík), Kotěšovec (41. Demeter)

statistiky

Branky: 48. Demeter

Diváci: 0

Úvod utkání patřil Slavii. Ve 3. minutě prošel útočník domácích do pokutového území a přízemní střelou prostřelil Edelmana v plzeňské brance. Viktoriánům chvíli trvalo než se po inkasované brance vzpamatovali a v prvních 20 minutách se bránili útokům lépe kombinujících hráčů Slavie. Ve druhé polovině prvního poločasu se do zajímavých situací dostali i Viktoriání, v největší šanci selhal po centru Kotěšovce Popovič.

Vyrovnání přišlo ve druhém poločase, když se nádherně " nůžkami" trefil ve 48. minutě Demeter. Po vyrovnávající brance byli Viktoriáni aktivnějším týmem a vytvořili si opět několik zajímavých situací, nicméně žádnou již nedokázali dotáhnout ke vstřelení branky. Utkání nakonec rozhodla standardní situace domácích v 76. minutě, kdy se po rohu prosadil domácí hráč a poslal Slavii do vedení, které se ukázalo jako rozhodující.

hodnocení trenéra

„Na Slavii jsme sehráli dobré utkání. Rozhodující pro výsledek bylo, že jsme po vyrovnávací brance nedokázali z několika zajímavých situací přidat druhý gól a naopak jsme chvíli před koncem inkasovali ze standardní situace. Nicméně se z tohoto utkání poučíme a vnímáme tento zápas jako cenou zkušenost do dalších zápasů,“ hodnotí zápas trenér Josef Parlásek.