29. 9. 2016    Zápas

Po bezbrankové remíze ve Vídni si viktoriáni připsali do tabulky Evropské ligy druhý bod

FC Viktoria Plzeň

2. kolo / Čtvrtek 29. 9. 2016, 21:05 /

2. kolo / Čtvrtek 29. 9. 2016, 21:05

FK Austria Vídeň

0:0

FC Viktoria Plzeň

sestavy

FK Austria Vídeň

Almer - Larsen, Stronati, Filipovic, Martschinko - Serbest, Holzhauser - Venuto (79. Tajouri-Shradi), Grünwald, Pires - Kayode (85. Friesenbichler)

FC Viktoria Plzeň

Kozáčik - Matějů, Hejda, Hubník, Limberský - Petržela (58. Kopic), Kace (90.+1 Hromada), Hořava, Zeman - Poznar, Bakoš (66. Krmenčík)

statistiky

ŽK: Filipovic, Serbest - Limberský, Matějů, Hejda, Kace, Krmenčík Rozhodčí: Beaton - Chambers, Potter - Clancy, Robertson

Diváci: 0

Příjemných jednadvacet stupňů přivítalo ve čtvrtek večer na Ernst Happel Stadionu ve Vídni Viktorii Plzeň, která se zde utkala o body do základní skupiny Evropské ligy s domácí Austrií Vídeň. Před zápasem na tom byla tabulkově lépe domácí Austria, která zvítězila v zápase s Astrou Giurgiu, viktoriáni měli na kontě bod za remízu s AS Řím.

Viktoria se od úvodních minut zdála být fotbalovějším týmem a držela míč častěji na svých kopačkách. K prvnímu střeleckému pokusu se po čtrnácti minutách hry odhodlal TomᚠHořava, ale jeho zblokovaná střela nenadělala domácímu brankáři Almerovi starosti. Několik okamžiků nato podal David Limberský vpřed postupujícího Venuta, za což si vysloužil žluté napomenutí. Hned při prvním vážnějším ohrožení branky Matúše Kozáčika dostala Austria míč do sítě. Gól ale nebyl kvůli ofsajdu hlavičkujícího Kayody uznán. S druhou střelou domácích z 24. minuty si Kozáčik bravurně poradil. Austria se začala postupem poločasu stále více osmělovat a slovenská jednička mezi tyčemi Viktorie tak musela zasahovat v rozmezí šestadvacáté a dvaatřicáté minuty hned třikrát. V 39. minutě posílal zajímavý míč do pokutového území domácích Zeman, ale před dobíhajícím Bakošem jej odhlavičkoval Martschinko. Poslední příležitost prvního poločasu promarnil v jeho závěrečné minutě Felipe Pires, jehož přímý volný kop odhlavičkovala plzeňská obrana. Do kabin se tak šlo za bezbrankového stavu, v podání Viktorie ovšem také bez přímé střely na bránu.

Vstup do druhé půle zápasu pojali aktivněji hosté z Plzně, v 55. minutě pokusil štěstí střelou zpoza šestnáctky Kace, ale branku soupeře minul. O dvě minuty později opustil hřiště Milan Petržela, kterého nahradil Jan Kopic. V jednašedesáté minutě měl na hlavě první branku zápasu obránce Filipovic, jenž při standartní situaci Austrie vyplul mezi stopery Viktorie. Míč minul plzeňskou branku o několik centimetrů. O chvíli později dostal unikající Pires balón do brány, lajnový rozhodčí měl ovšem i v tomto případě praporek nad hlavou. V 66. minutě přišel na plac čerstvý Michael Krmenčík, jenž užvořil útočnou dvojici s Tomášem Poznarem, předčasně na lavičku tak zamířil Marek Bakoš. U následující akce byl Poznar, od kterého se míč odrazil směrem za levou tyč, Almer však bez problému zasáhl. O několik okamžiků později uviděl žlutou kartu i druhý z plzeňských krajních beků Aleš Matějů. Dalšími žlutými hříšníky se v závěru duelu stali LukᚠHejda a Ergis Kace. A byl to právě reprezentant Albánie, který uvolnil místo na trávníku uzdravenému Jakubu Hromadovi. Zápas i přes několik standardních situací domácích v posledních minutách skončil bezbrankovou remízou.

Související články