30. 4. 2017    Juniorka - reportáž

Junioři padli s Duklou, utkání dohrávali v devíti

FC Viktoria Plzeň

26. kolo / Neděle 30. 4. 2017, 10:15 / Juliska

26. kolo / Neděle 30. 4. 2017, 10:15
Juliska

FK Dukla Praha

3:1

(1:0)

FC Viktoria Plzeň

sestavy

FK Dukla Praha

Hruška – Brabenec (83. Šahini), Brejcha, Preisler (79. Stýblo), Brandner (67. Gábor), Bilovský (72. Luong), Vlček, Kozel (C) (46. Dancák), Kaník, Šimek, Douděra.

FC Viktoria Plzeň

Sváček (C) – Kadar, Vacovský, Teršl, Skála – Hlavatý (85. Řezáč), Mudra (79. Debellis) – Havel (85. Novák), Suchý, Rychnovský – Kopřiva.

statistiky

Branky: 20. Brandner, 48. Bilovský, 83. Brejcha – 88. Rychnovský (pen.), ŽK: Brabenec, Vlček – Teršl, Havel, ČK: 30. Skála, 76. Suchý, Rozhodčí: Černý – Pfeifer, Podaný.

Diváci: 100

Juniorský tým Viktorie Plzeň nestačil na Duklu Praha, když na Julisce padl 1:3. Vinou dvou červených karet navíc zápas dohrával v devíti.

Utkání začali aktivněji hosté, kteří se hned v první minutě dostali dopředu a vybojovali rohový kop. Po něm se dostal k zakončení Kopřiva, který dokonce rozvlnil sí, ale jeho radost utnul praporek rozhodčího. Po čtvrthodině hry zahrozili také domácí, a to z brejku, když si na zadní tyč naběhl Vlček, ale jeho ránu z první zastavila spojnice branky Plzně.

Dukla se nakonec dočkala za další čtyři minuty, kdy po povedené akci otevřela skóre. Douděra si na pravé straně vyměnil míč se spoluhráčem, pronikl do vápna a dostal se k centru, jímž našel na zadní tyč úplně volného Patrika Brandnera, jenž nikým nehlídán pohodlně zakončil do odkryté části branky.

Za dalších pět minut to mohlo být o dva góly, když se jeden z domácích dostal k hlavičce ve vápně, ale Sváček jeho pokus mířící do šibenice vytáhl nad břevno. Jeden z klíčových momentů přišel po půlhodině hry. TomᚠSkála naprosto nesmyslně sestřelil Douděru a rozhodčí mu ihned udělil červenou kartu.

Druhá část začala pro domácí skvěle a po třech minutách už celek z hlavního města vedl o dvě trefy. Frederik Bilovský si na hranici šestnáctky narazil se spoluhráčem, který jej vyslal dopředu a hráč Dukly poté zamířil technickou ranou přesně na zadní tyč.

Pražané poté dlouho kontrolovali svůj náskok a hosté jim navíc cestu za třemi body výrazně usnadnili. Martin Suchý zajel opět nevybíravě do soupeře a rozhodčí podruhé v zápase tasil ze své kapsičky rovnou červenou kartu – Plzeň tak dohrávala v devíti mužích.

Osm minut před koncem domácí přidali třetí trefu. Dancák se uvolnil na středu a jeho přihrávku pustil jeden ze spoluhráčů na rozběhnutého Ondřeje Brejchu, který sám před gólmanem zakončil nekompromisně pod břevno.

Západočeši se nakonec dočkali snížení. Debellis byl ve vápně sražen soupeřem, hosté dostali k dispozici pokutový kop, jehož se ujal Martin Rychnovský a přesnou ranou k tyči zaznamenal čestný úspěch Viktorie.

Zdroj: juniorskaliga.cz