21. 6. 2017    Zápas

Viktoria na úvod přípravy rozdrtila Rokycany, Řezníček dal čtyři góly

FC Viktoria Plzeň

Přátelák / Středa 21. 6. 2017, 17:00 / Rokycany

Přátelák / Středa 21. 6. 2017, 17:00
Rokycany

FC Rokycany

1:10

(0:7)

FC Viktoria Plzeň

sestavy

FC Rokycany

Vild (46. Wohlmuth) – L. Aubrecht, Procházka, Grambal, Vileta – Hereit (C), Černý – Končal, Veselý, Kořínek – Kropáček. Do hry přišli: 46. Ječmen, 46. Kopečný, 70. Wohlrath, 70. Kroc, 75. Kořínek, 75. Veselý.

FC Viktoria Plzeň

1. poločas: Sváček – Limberský, Hejda, Hájek, Kovařík – Kratochvíl, Živulič (C) – Pfeifer, Kolář, Pilař – Řezníček. 2. poločas: Šampalík – Řezník, Vacovský, Hubník, Janža – Petržela, Ivanschitz, Suchan, Zeman – Bakoš – Poznar (C).

statistiky

Branky: 81. Grambal – 8. Kolář, 14. Řezníček, 28. Pfeifer, 30. Pilař, 37. Řezníček, 39. Řezníček, 44. Řezníček, 55. Bakoš, 61. Řezník, 77. vlastní.

Diváci: 0

První přátelské utkání před sezonou 2017/2018 zahájil v brance Dominik Sváček, kapitánskou pásku pak oblékl Diego Živulič. V základu nastoupil také útočník Jakub Řezníček, záložník Daniel Kolář, navrátilec z hostování Miloš Kratochvíl a mladík LukᚠPfeifer. Viktoria si s Rokycany nakonec bez potíží poradila a vyhrála 10:1.

V sedmé minutě sice překonal domácího gólmana Řezníček, nicméně trefa nebyla pro ofsajd uznána. O chvilku později se již ale viktoriáni mohli zaradovat, když brankář Vilda z vápna propálil Daniel Kolář – 1:0. V 11. minutě se musel činit brankář Sváček při nepříjemné střele kapitána Rokycan Jana Hereita. Poté zasahoval gólman domácího mužstva, jenž vyrážel dělovku Pilaře. Při další šanci Jakuba Řezníčka již ale neměl šanci – plzeňský forvard ho parádně obešel a při své premiéře v dresu Viktorie skóroval, 2:0. Třetí branku mohl přidat LukᚠHejda po rohovém kopu či Miloš Kratochvíl ranou z 20 metrů, nebýt strážce rokycanské svatyně.

Gól na 3:0 se Viktorii podařil vstřelit ve 28. minutě, když se střelou na vzdálenější tyč při své premiéře za áčko Viktorie prosadil LukᚠPfeifer. Krátce nato přidal čtvrtou trefu Václav Pilař, který z pravé strany obdržel balon před prázdnou bránu. Ve 37. minutě zkusil po pasu od Limberského střelu z nepříliš výhodného úhlu Jakub Řezníček – míč ovšem nakonec skončil až v bráně a bylo to již 5:0, krásný druhý gól nového forvarda červenomodrých. A o chvíli později dovršil svůj hattrick, když ho za obranu perfektně vyslal Diego Živulič. Těsně před poločasem se Řezníček prosadil ještě jednou, po 45 minutách hry tak vedla Viktoria 7:0.

Do druhé půle vyslal trenér Pavel Vrba zcela odlišnou jedenáctku, s kapitánskou páskou nastoupil tentokráte TomᚠPoznar a do brány se postavil MatyᚠŠampalík. Po pěkné kombinaci se sice hned v úvodu prosadil Vacovský, nicméně branka pro ofsajd nemohla platit. Následovaly dvě velké tutovky Poznara, které zlikvidoval Wohlmuth. V 55. minutě nejprve napálil tyčku Milan Petržela, k dorážce se ovšem dostal Marek Bakoš, který se nemýlil – 8:0. Krátce poté krásně centroval Martin Zeman, k hlavičce se dostal Radim Řezník a bylo to 9:0.

Desáté trefy dovršili viktoriáni v 77. minutě. Po pasu od Řezníka zakončoval Bakoš, jenž s přispěním domácí obrany dopravil balon do brány. Gól byl označen jako vlastní. Čestného úspěchu se Rokycany dočkaly v 81. minutě, když přihrávku před prázdnou branku obdržel Pavel Grambal. Ten tak snížil na konečných 1:10 z pohledu domácího celku.