30. 4. 2018    Juniorka - reportáž

Juniorka smazala dvoubrankové manko a veze z Budějovic bod

FC Viktoria Plzeň

4. kolo / Pondělí 30. 4. 2018, 13:00 / SCM Mladé

4. kolo / Pondělí 30. 4. 2018, 13:00
SCM Mladé

SK Dynamo Č. Budějovice

2:2

(2:1)

FC Viktoria Plzeň

sestavy

SK Dynamo Č. Budějovice

Luksch – M. Řezáč (46. M. Fišer), Collin (72. Kubata), Jáša, Vondra – R. Kadlec (62. V. Kadlec), Tomek (C), Štifter, Puchel – Matoušek, Pouček.

FC Viktoria Plzeň

Sváček – Kadar, Svoboda, Čihák, Ryška (78. P. Řezáč) – Pavlík (C), Suchý – Arzberger (46. Selnar), J. Pek, Pihrt – Štursa.

statistiky

Branky: 10. Puchel, 11. Pouček – 26. Štursa, 69. Ryška (pen.), ŽK: Štursa, Rozhodčí: Ardeleanu – Kotalík, Kožár.

Diváci: 60

Ačkoliv junioři Viktorie prohrávali v Českých Budějovicích velmi brzy 0:2, nakonec se jim z jihu Čech podařilo odvézt alespoň bod za remízu. Branky Plzně vstřelili Ondřej Štursa s Milanem Ryškou.

V úvodu zápasu byli sice herně o něco aktivnější viktoriáni, ale dvakrát údeřili domácí hráči. V desáté minutě Michal Řezáč hledal šajtlí Poučka, ten míč pustil k Eriku Puchelovi, jenž skóroval. O chvíli později přetlačil obranu Viktorie LukᚠPouček a bylo to 2:0 pro českobudějovické Dynamo. Plzeň ale dokázala o čtvrt hodiny později snížit, když se prosadil Ondřej Štursa, který ve svém čtvrtém zápase za juniorku vstřelil čtvrtý gól. Po poločase tak domácí celek vedl 2:1.

Do druhého poločasu vstoupili viktoriáni útočným tlakem. Hned na začátku hledal střídající Selnar před prázdnou brankou Štursu, ale přihrávka se úplně nepodařila. Následně sedmnáctiletý forvard Viktorie Ondřej Štursa hlavičkoval do břevna. Talentovaný fotbalista, který o víkendu usedl na lavičku A-týmu, měl i další šance – v samostatném úniku ho ale vychytal brankář Luksch. V 69. minutě se Plzeňští dočkali, po nařízené penaltě vyrovnal na 2:2 Milan Ryška. Hosté usilovali o dokonání obratu a bojovali o třetí branku, již jí však nedocílili.

hodnocení trenéra

Jiří Kohout (FC Viktoria Plzeň): „Velmi brzy jsme prohrávali o dva góly, protože jsme propadli v obraně. V poli jsme ale určitě byli lepší a nebezpečnější, ještě do poločasu se nám podařilo snížit na 1:2. Ve druhé půli jsme cítili, že zápas zlomíme a dokážeme to otočit. Vyrovnali jsme na 2:2 po penaltě a tři-čtyři další tutovky spálili. Škoda, ztratili jsme dva body a určitě zde měli na vítězství, ale musíme brát v potaz i to, že jsme prohrávali 0:2 a dokázali srovnat.“