13. 5. 2018    Juniorka - reportáž

Junioři remizovali s Bohemkou, bod v závěru zachránil Arzberger

FC Viktoria Plzeň

7. kolo / Neděle 13. 5. 2018, 11:00 / Luční

7. kolo / Neděle 13. 5. 2018, 11:00
Luční

FC Viktoria Plzeň

1:1

(0:0)

Bohemians Praha 1905

sestavy

FC Viktoria Plzeň

Mařík – Kadar, O. Pek, Čihák (30. Svoboda), Ryška – Suchý, Pavlík (C) – J. Pek, Řezáč (73. Petr), Pihrt (86. Holík) – Arzberger.

Bohemians Praha 1905

Kouba – Václavík, Brak, Hůlka, Kocourek – Jeslínek, Kᚠ(C), Hadi – Vetešník (64. Vrána), Bassey (86. Vieira), Selemani (80. Buneš).

statistiky

Branky: 90. Arzberger – 50. Hadi, ŽK: Kadar, Pavlík, J. Pek, Petr – Selemani, Vrána, Rozhodčí: Kožár – Vlček, Petřík.

Diváci: 100

Juniorský tým Viktorie Plzeň remizoval na domácím hřišti s Bohemians 1905. Alespoň bod zachránil v poslední minutě TomᚠArzberger, který vyrovnával na 1:1. V úplném závěru utkání navíc předvedl důležitý obranný zákrok Václav Svoboda.

Úvod zápasu byl z obou stran velmi vyrovnaný, avšak pohledný. Jak Plzeňští, tak Bohemians se totiž snažili rychle útočit, ovšem akce zastavovaly pozorné defenzivy. První větší šanci zápasu měli hosté, střelu Selemaniho z malého vápna k tyči ale vytěsnil domácí gólman Richard Mařík na rohový kop. V závěru poločasu převzali otěže spíše viktoriáni. Ve 35. minutě se po dobrém centru Ryšky snažil hlavičkovat TomᚠArzberger, ale balon netrefil. Naopak o chvíli později po vzdušné přihrávce Kadara hlavičkoval Petr Řezáč, nicméně míč šel mimo tři tyče. V závěru poločasu ještě nevyšel Viktorii dobrý protiútok, po zblokované střele Jana Peka opět mířil nepřesně Řezáč.

Do druhého poločasu vstoupila značně lépe Bohemka. Po centru Jeslínka ze standardní situace hlavičkoval těsně vedle Hůlka, následně brankář Richard Mařík vychytal ve velmi dobré šanci Basseyho. Pražský celek byl za svou aktivitu odměněn vedoucím gólem – za vápnem napřáhl ke střele Mohammed Olarewaju Hadi a Mařík byl bez šance. Sedmnáctiletý gólman zachránil domácí od dalšího gólu po hodině hry, kdy vyrazil Kocourkův pokus na tyč. S blížícím se závěrem zvyšovala Viktoria svůj tlak a i se štěstím se dočkala vyrovnání. Z levé strany dopravil míč do branky TomᚠArzberger, a to v 89. minutě. Radost domácích ale málem překazil střídající Matheus Vieira Dos Santos, který obešel Maříka a měl před sebou prázdnou branku, nicméně obránce Václav Svoboda v této poslední situaci zachránil viktoriánům bod.

hodnocení trenéra

Jiří Kohout (FC Viktoria Plzeň): „Řekl bych, že jsme kvalitněji odehráli první půli. Bylo poznat, že jsme ve stejné sestavě hráli ve středu s Jihlavou a museli tehdy dotahovat z 0:2. Chyběla lehkost a trochu jsme tahali nohy. Je to takové malé vítězství i přes remízu, protože ve druhé půli byla Bohemka lepší. V první půli jsme sice měli o něco navrch my, ale nebylo tam až tolik šancí. Chtěl bych pochválit brankáře Maříka, který odchytal za juniorku teprve druhý zápas a podal velice slušný výkon.“