6. 7. 2018    Zápas

Na úvod rakouského soustředění porazila Viktoria ruský Achmat Groznyj 4:0

FC Viktoria Plzeň
8. Krmenčík
31. Krmenčík
44. Kopic
58. Procházka

Soustředění / Pátek 6. 7. 2018, 17:30 / Westendorf

Soustředění / Pátek 6. 7. 2018, 17:30
Westendorf

FC Viktoria Plzeň

4:0

(3:0)

FC Achmat Groznyj

sestavy

FC Viktoria Plzeň

Kozáčik – Řezník (62. Havel), Pernica, Hubník (C) (62. Hájek), Limberský (62. Kovařík) – Hrošovský (46. Hořava), Procházka (83. Štursa) – Petržela (46. Ekpai), Čermák (62. Kolář), Kopic (78. Zeman) – Krmenčík (62. Řezníček).

FC Achmat Groznyj

Gorodov – Ucijev (C) (62. Gašenkov), Plijev, Bispo, Ángel – Ivanov (62. Sadajev), Roshi (78. Bacujev), Švec (46. Doumbia) – Silva (66. Ferreira), Mitrišev (46. Berisha), Balaj (62. Musalov).

statistiky

Branky: 8. Krmenčík, 31. Krmenčík, 44. Kopic, 58. Procházka, ŽK: Řezník, Pernica – Mitrišev.

Diváci: 50

První zápas na rakouském soustředění sehrála Viktoria Plzeň proti ruskému Achmatu Groznyj. Tým trenéra Pavla Vrby se ve Westendorfu musel vypořádat s deštivým počasím, zvládl to ovšem bravurně.

Oba týmy vstoupily do zápasu aktivně. Do první zajímavé příležitosti se dostala Viktoria, po pasu Řezníka pálil Aleš Čermák, obránci soupeře ale střelu zblokovali. V osmé minutě už šli Plzeňští do vedení. Opět u toho byl Radim Řezník, jehož skvělý pas našel Michaela Krmenčíka, pro kterého nebylo problémem skórovat – 1:0. Na druhé straně zakončoval nebezpečnou akci Oleg Ivanov střelou přímo do Kozáčika. Posléze chtěl zahrozit Odise Roshi, nicméně střelu zblokoval Roman Hubník. Po půlhodině hry šli viktoriáni do dvoubrankového vedení – po pasu Jana Kopice zakončil chladnokrevně podél brankáře opět Michael Krmenčík. V závěru poločasu navyšoval na 3:0 po přečíslení tři na dva skvělým způsobem Jan Kopic.

Do druhého dějství nastoupili Ubong Ekpai s Tomášem Hořavou místo Petržely s Hrošovským. Hned v úvodu zahrozil Aleš Čermák, jehož ránu vyrazil Jevgenij Gorodov na rohový kop, po němž Roman Procházka hlavičkoval nad. Posléze už se slovenský středopolař prosadil, to když v 58. minutě napálil odražený balon do branky po zemi – 4:0. V 62. minutě provedl trenér Pavel Vrba pětici střídání, do hry poslal Havla, Hájka, Kovaříka, Koláře a Řezníčka. Sedm minut poté prověřil pozornost brankáře Gorodova Ubong Ekpai, pokus nigérijského záložníka byl však lapen. 12 minut před koncem základní hrací doby se poprvé v letošní přípravě dostal do hry Martin Zeman. Na závěrečné minuty se do hry ještě podíval Ondřej Štursa.

Viktoriáni první zápas na rakouském soustředění s přehledem zvládli a porazili ruský Achmat Groznyj 4:0!