14. 7. 2018    Zápas

V generálce na ligu Viktoria podlehla ukrajinskému Dynamu Kyjev

FC Viktoria Plzeň

Soustředění / Sobota 14. 7. 2018, 15:30 / Silberstadt-Arena, Schwaz

Soustředění / Sobota 14. 7. 2018, 15:30
Silberstadt-Arena, Schwaz

FC Viktoria Plzeň

0:2

(0:0)

FK Dynamo Kyjev

61. Bujalskij
87. Smyrnij

sestavy

FC Viktoria Plzeň

Kozáčik (46. Hruška) – Řezník (71. Havel), Pernica, Hubník (C) (63. Hájek), Limberský (71. Kovařík) – Procházka (46. Hořava), Hrošovský (78. Bucha) – Petržela (63. Ekpai), Čermák (63. Řezníček), Kopic (71. Zeman) – Krmenčík (71. Chorý).

FK Dynamo Kyjev

Bojko – Kedziora, Burda, Kádár, Morozjuk (65. Andrijevskij), Tche Tche (78. Harmaš), Bujalskij (70. Sydorčuk), Kalitvincev (65. Šabanov), Cygankov (C) (78. Smyrnij), Šepelev (65. Šaparenko), Besedin.

statistiky

Branky: 61. Bujalskij, 87. Smyrnij, ŽK: Hořava, Rozhodčí: Taletovic – Filo, Köll.

Diváci: 200

Na závěr rakouského soustředění před sezonou 2018/2019 utrpěla Viktoria Plzeň vůbec první porážku v přípravě. V generálce na ligový ročník podlehla Dynamu Kyjev 0:2, oba góly od ukrajinského soupeře inkasovala v poslední půlhodině hry.

Hned v úvodních dvou minutách si viktoriáni vytvořilo první útočný tlak, který ale neskončil přesnou střelou na branku. Po opatrném úvodu se prodral středem Aleš Čermák a hráčům Dynama nezbylo než jej na hranici šetnáctky faulovat. Sám Čermák ale z přímého kopu přestřelil a úvodní trefou neskončil ani jeho následný povedený centr šajtlí, ani pokus o zakončení Procházky po rohovém kopu. Viktoriáni se dostali k další šanci až těsně před koncem poločasu, když utekl po levé straně Jan Kopic a rychlou střelou levačkou se pokusil překvapit Bojka. Ten jeho dobrý pokus vytáhl alespoň na rohový kop. O chvilku později pak zakončoval z výborné pozice jen kousek za malým vápnem Roman Procházka, hlavou ale těsně minul levou tyč soupeřovy branky. Na druhé straně to zkoušel dělovkou Bulajskij, jeho rána šla ale přímo na Kozáčika, který ji tak dokázal bez větších potíží zkrotit.

Do druhého poločasu naskočili Aleš Hruška s Tomášem Hořavou, který na hřišti nahradil Romana Procházku. Hned po pěti minutách se opět dostal po pěkném přepuštění přihrávky v pokutovém území do střelecké pozice Kopic, tentokrát ale poslední obránce ještě stihl jeho střelu zablokovat. Do vedení se tak dostali fotbalisté Kyjeva, když se v 61. minutě trefil přízemní střelou na vzdálenější tyč Vitalij Bujalskij. Vedení ukrajinského celku pak mohl navýšit krátce nato Kalitvincev, který se dostal do samostatného úniku, Hruška ale jeho střelu výborným zákrokem vychytal. V průběhu druhé půle se sestava pořádně obměnila, na plac přišli Ekpai, Řezníček, Hájek, Havel, Kovařík, Zeman a Chorý. První větší šanci po těchto změnách měl na noze Milan Havel, jeho rána po centru z levé strany ale mířila příliš vysoko. Na druhé straně se zase natahoval po druhém gólu Besedin, těžký centr ale nedokázal ve skluzu usměrnit mezi tři tyče. Kyjev ale přece jen ještě přidal druhou branku, před koncem dokázal skórovat obstřelem levou nohou střídající Jevgenij Smyrnij.

Plzeň tak v generálce na sezonu výsledkově neuspěla a s Dynamem Kyjev prohrála 0:2.