Trenér Viktorie Plzeň Miroslav Koubek odpovídal na otázky během tiskové konference po utkání semifinále MOL Cupu proti Zlínu.

Jste rád, jak jste dnešní utkání zvládli?

Vyhrát dnešní utkání byl jasný cíl, nic jiného jsme nebrali v úvahu. Na utkání jsme se plně koncentrovali. Cíl jsme splnili a mám radost.

Jak důležitý byl brzký první gól?

Předpokládali jsme, že soupeř bude hrát v bloku a bude spoléhat na rychlé brejky a standardní situace. Když dáte rychlý gól, tak narušíte tuto strategii, odhodlání soupeře a hraje se pak lépe.

Co pro Vás osobně znamená finále MOL Cupu?

Samozřejmě jsem rád, že jsme se tam dostali. Ptáte se na mé osobní pocity. Jsem rád, stejně jako, že jsme se dostali do čtvrtfinále Konferenční ligy, že mužstvo přebudováváme za pochodu a hráči se v týmu adaptují. Tento ročník je velmi zajímavý a přinesl řadu příběhů. Finále je krásná věc, ale jen vítězové se nakonec počítají.

Jak se těšíte na ty dva zápasy se Spartou, které odehrajete během jednoho týdne?

Na finále se těšíme, hraje se v Plzni, budeme na našem hřišti, a to je vždycky výhoda. Ve finále budeme mít výhodu domácího prostředí my, v nadstavbě zase Sparta.

V neděli čeká Viktorii další utkání, očekáváte podobný obraz hry jako dnes? Vítězstvím si může Viktorka definitivně zajistit třetí místo.

Samozřejmě matematicky ho ještě nemáme, máme svoji úroveň a nějaké body určitě uděláme a věřím, že zvítězíme v neděli. Teplice hrají velice dobře a nepříjemně, s velmi dobrými hráči do ofenzivy a čeká nás velice náročný zápas.