5. 5. 2024    Zápas

Do nadstavby vstoupila Viktoria vítězstvím. Mladou Boleslav porazila 3:0

FC Viktoria Plzeň
10. Cadu
12. Souaré
62. Chorý

Skupina o titul - 1. / Neděle 5. 5. 2024, 15:00 / Doosan Arena

Skupina o titul - 1. / Neděle 5. 5. 2024, 15:00
Doosan Arena

FC Viktoria Plzeň

3:0

(2:0)

FK Mladá Boleslav

sestavy

FC Viktoria Plzeň

Jedlička – Hejda (C), Hranáč, Jemelka (65. Dweh) – Cadu (78. Havel), Kalvach, Červ (65. Traoré), Souaré – Šulc (78. Jirka), Mosquera (61. M. Vydra) – Chorý

FK Mladá Boleslav

Mikulec – Kostka, Suchý, Král, Fulnek (38. A. Kadlec) – Karafiát (C), Mareček (46. Žitný) – Hilál, Kušej (46. Jawo), Ladra (76. Pulkrab) – Solomon (38. Vaníček)

statistiky

Branky: 10. Cadu, 12. Souaré, 62. Chorý

ŽK: 79. Hranáč – 31. Suchý

Rozhodčí: Petřík – Váňa, Pečenka

Střely na bránu: 5 - 5

Střely mimo: 6 - 4

Rohy: 4 - 4

Ofsajdy: 6 - 2

Fauly: 8 - 11

Diváci: 8103

Viktoria dnes vstoupila do nadstavbové části FORTUNA:LIGY domácím utkáním proti Mladé Boleslavi. Utkání rozhodli svými brankami Cadu, Cheick Souaré a TomᚠChorý.

Viktoriáni do zápasu vlétli jako uragán. V desáté minutě poprvé vypukla gólová radost. Pavel Šulc ještě uprosil balon, aby zůstal na hrací ploše. Poté ho předložil na zlatém podnose Caduovi, který neodmítl a uklidil balon za Mikulce. Vzápětí bylo veselo znovu. Obrana hostí sice dokázala centr Pavla Šulce přizvednout, ale do toho opravdu nalétl Cheick Souaré a zvýšil vedení Viktorie.

Ve třicáté minutě mohlo být ještě veseleji, jenže branku Pavla Šulce odvolal VAR. Za sedm minut vyslal dobrou ránu na Mikulce Cheick Souaré, který protáhl mladoboleslavského brankáře. Plzeňští v prvním poločase týmu z města automobilů nic nedovolili a do kabin si odnesli dvougólový náskok.

Po šesti minutách hry ve druhém dějství zkusil sympatický pokus TomᚠChorý, ale jeho rána skončila mimo hřiště. Ihned na to lifroval další dobrý centr do pokutového území Pavel Šulc. Ten nakonec skončil v rukou Petra Mikulce. Okamžitě poté se musel činit také Martin Jedlička, který vytlačil nepříjemnou ránu mimo tři tyče.

Úvod druhého poločasu rozhodně nenudil. Cadu přetaženým centrem našel na druhé straně vápna volného Souarého, který z voleje napálil horní tyč. Za dvě minuty Vytáhl další famózní zákrok Martin Jedlička a z bezprostřední blízkosti zlikvidoval pokus Antonína Vaníčka. Půl hodiny před koncem se Doosan Arena radovala potřetí. Cadu tentokrát v roli nahrávače našel Tomáše Chorého, který lehkou tečí přidal třetí korálek.

Za pět minut mohl přidat svůj dnešní druhý gól Cheick Souaré. Do střelecké pozice ho skvělým pasem poslal Ibrahim Traoré. Poté už chyběla jen přesnost. V sedmdesáté sedmé minutě Cadu dalším krásným balonem oslovil Tomáše Chorého, jeho pokus hlavou ale mířil mimo. Chvíli před koncem Martin Jedlička tváří v tvář Králi uspěl a vytáhl další senzační zákrok. Viktoria porazila Mladou Boleslav 3:0.