Na tento den Viktoria Plzeň rozhodně nebude vzpomínat v dobrém. Nejenže podlehla německému Fürthu 1:5, navíc se dnes zranilo hned pět hráčů, u kterých se nyní čeká na výsledky vyšetření.

Již během dopoledního tréninku odstoupili Jan Kovařík s Alešem Matějů, před zápasem se zranil Roman Hubník a během utkání Radim Řezník s Davidem Limberským. „Hráči v průběhu dnešního a zítřejšího dne podstoupí různá vyšetření, která odhalí vážnost jejich stavu. V tuto chvíli tak nemá cenu nějak více jejich zdravotní stav komentovat,“ sděluje mluvčí klubu Václav Hanzlík.

„Den blbec,“ hlesl Pavel Vrba. „Zranilo se nám několik hráčů, mezi kterými jsou i lídři mužstva... Navíc jsme prohráli 1:5. A nutno říci, že zcela zaslouženě. Fürth byl lepší, přímočařejší, důraznější a využíval našich chyb,“ řekl hlavní trenér Viktorie Plzeň.

„Hrubě se nám to dnes nepovedlo,“ souhlasí autor jediné plzeňské branky Jan Kopic. „Doufejme, že to byla facka, která nás probere. Takové chyby se nesmí opakovat. S hrou soupeře jsme si dnes zkrátka nedokázali poradit,“ ví záložník.

V čem viděl trenér Vrba hlavní příčiny neúspěchu? „Nedůraz v osobních soubojích, silná přechodová fáze ze strany soupeře a nᚠnevydařený vysoký presink. Fürth uměl dobře trestat naše chyby,“ řekl kouč.

Zápas byl nakonec kvůli silné bouřce ukončen již v 75. minutě. „Na hřišti byly kaluže, člověk si chtěl nahrát, ale zastavilo se to několik metrů před spoluhráčem. Rozhodčí to správně ukončil, to už nemělo cenu,“ má jasno Jan Kopic.

Fotogalerie