Viktoria Plzeň je ve Španělsku! Po osmihodinové cestě se aktuální lídři HET ligy ubytovali v příjemném hotelu na úpatí vrchoviny, jemuž vládne hora Sierra de Mijas s vrcholem ve výšce 1150 metrů nad mořem.

Svou pou na jih Andalusie zahájili Plzeňané v pondělí 15. ledna v 15:00 hodin, kdy klubovým autobusem odcestovali na pražské Letiště Václava Havla. V odletové hale zaskočila viktoriány informace o zpoždění letu, nenucená přestávka ale netrvala dlouho. „Nejdřív to vypadalo, že zpoždění bude delší, ale nakonec to bylo jen třicet minut. Odcestovali jsme v rámci možností v pohodě, určitě to nebyla nějaká komplikace,“ říká David Limberský. Dvě a půl hodiny dlouhý let do Malagy poznamenaly časté a intenzivní turbulence, kterým se ovšem vždy podařilo po několika minutnách uniknout. „Musím přiznat, že ty turbulence byly na můj vkus opravdu velké. Nejsem na ně nijak zvyklý. Po přistání jsme se ptali letušek, jak velké turbulence to byly. Říkala, že střední, což nás úplně neuklidnilo,“ vypráví nyní už s úsměvem na rtech plzeňský obránce. „Doufám, že další lety, které budeme absolvovat, už budou víc v pohodě. Tohle na nás bylo už trochu moc,“ dodává.

Z druhého největšího andaluského města Malagy se plzeňská výprava přesunula už po vlastní ose do čtyřicet minut cesty vzdáleného hotelu. „Hotel krásný, ještě jsem si ho nestihl celý projít, ale vypadá, že je na vysoké úrovni. Jeho velkou výhodou je to, že máme hřiště deset metrů od pokoje. To je super,“ vypichuje Limberský.

Jeho i další viktoriány čekají ve Španělsku především dvoufázové tréninky. „Je to potřeba. Chceme být dobře nachystaní na sezónu, tudíž musíme v lednu kvalitně trénovat. Víme, že to je náročné, ale všichni to chceme podstoupit, protože to má smysl,“ přemýšlí jeden z nejzkušenějších hráčů Viktorie. „Doposud byly naše tréninky více zaměřené na fyzičku, teď už bude převažovat práce s balónem, což každého fotbalistu baví víc. Věřím, že nás tato dvě španělská soustředění dobře připraví na jarní část sezóny,“ vyhlíží David Limberský.

Hned v prvním zápase druhé poloviny sezóny půjde o hodně. Viktoria se na hřišti Partizanu Bělehrad bude rvát o co nejlepší pozici do domácí odvety a případný postup do dalšího vyřazovacího kola Evropské ligy. Což by bylo zopakováním dosavadního evropského maxima Viktorie Plzeň. „Partizan je nᚠprvní ostrý zápas, takže se dá předpokládat, že hodně času budeme trávit přípravou na Bělehrad a laděním našeho obrazu hry. Obě španělská soustředění budou určitě směřována na start jara jak v domácí tak Evropské lize, protože vstup do obou soutěží chceme jednoznačně zvládnout,“ uzavírá Limberský.

Fotogalerie