Po Luďku Pernicovi a Ubongu Ekpaiovi vítá Viktoria Plzeň další posilu. Z bulharského celku Levski Sofia přichází devětadvacetiletý slovenský univerzál Roman Procházka.

Odchovanec Spartaku Trnava zanechal velkou stopu v Bulharsku, když působil dohromady pět sezon v Levski Sofia. Zde se mu dokonce podařilo vyrovnat klubový rekord v počtu odehraných zápasů co se cizince týče (173).

Procházka je univerzálním fotbalistou, který může hrát hned na několika postech, nejčastěji pak nastupuje ve středu zálohy. V této sezoně vstřelil pět branek, ve dvou předchozích se mu dokonce podařilo rozvlnit sítě soupeřů osmkrát. Devětadvacetiletý rodák z Trnavy podepsal s Viktorií Plzeň tříletý kontrakt.

„Angažmá v Plzni je pro mě obrovská výzva. Těším se na fanoušky, na město, na klub... Viktoria má každoročně ty nejvyšší ambice, což mi bude vyhovovat,“ řekl Roman Procházka, který si v Bulharsku zahrál třikrát finále poháru, ale ani jednou se mu s týmem nepodařilo zvítězit.

Procházka nadále hrál za mládežnickou reprezentaci Slovenska U21, dostal se také do reprezentačního A-týmu, kde si svůj debut odbyl 10. 8. 2011 při výhře nad Rakouskem v přátelském utkání. V roce 2012 pak ještě nastoupil do zápasů s Polskem a s Nizozemskem.

Viktoria Plzeň bude teprve jeho třetím klubem. „S Romanem jsme se viděli již v zimě, kdy došlo k prvnímu oukávání. Jde o velmi zkušeného hráče. Jeho příchodem posilujeme střed pole, což jsme avizovali jako jednu z priorit,“ řekl k transferu generální manažer Adolf Šádek.