Hráčská kabina Viktorie Plzeň načerpala po náročné podzimní části sezóny síly na dovolené, v pondělí 4. ledna se již fotbalisté hlásili do přípravy v Doosan Areně. Plán zimní přípravy opět nabídne plzeňskému týmu možnost dvou zahraničních soustředění.

V následujících dnech budou svěřenci trenéra Karla Krejčího absolvovat tradiční funkční testy. V sobotu 9. ledna se Plzeňané rozehřejí zápasem projektu ‚Kopeme za fotbal‘. Před odletem na první zahraniční soustředění stihne plzeňský celek odehrát 13. ledna přípravné utkání s Jiskrou Domažlice.

V sobotu 16. ledna odcestuje kompletní kádr Viktorie Plzeň do tradiční zimní destinace. Už potřetí v řadě se budou hráči Viktorie připravovat v turecké Antálii, kde mimo jiné sehrají přípravná utkání s německým Duisburgem a bulharským celkem Ludogorets Razgrad. Z Turecka přicestuje plzeňská výprava v sobotu 24. ledna, aby o tři dny později mohla sehrát utkání s Vyšehradem.

Čtvrtek 28. ledna bude dnem, kdy Plzeňané odcestují na druhé zahraniční soustředění. Jejich cílem bude zcela nová destinace, na přelomu měsíců se budou hráči Viktorie připravovat na Maltě. Ostrov ve Středozemním moři nabídne viktoriánům konfrontaci s polskou Legií Varšava, norským Stabaek IF a ruským Terekem Groznyj. Po návratu z maltského soustředění bude viktoriány do prvního ligového víkendu dělit pět dnů. 

Jarní část Synot ligy se rozběhne v sobotu 13. února, Západočeši se v domácích podmínkách představí o týden později.



Plán zimního přípravného období 2015/2016:


4. ledna          začátek zimní přípravy
9. ledna 13:30 zápas – Kopeme za fotbal
13. ledna 16:00 zápas – TJ Jiskra Domažlice
16. ledna odlet do Turecka
19. ledna 17:30 zápas – MSV Duisburg
22. ledna 17:00 zápas – Ludogorets Razgrad
23. ledna návrat z Turecka
28. ledna odlet na Maltu
31. ledna 17:00 zápas – Legia Varšava
3. února          zápas – Stabaek IF
6. února           zápas – Terek Groznyj
7. února         návrat z Malty
13. února první hrací víkend Synot Ligy