Trenér Miroslav Koubek odpovídal na otázky novinářů po vítězném utkání s Teplicemi.

Chtěli jste do druhého poločasu něco změnit?

Nebylo potřeba nic domlouvat. Po vápno jsme hráli celkem solidně. Někdy to možná chtělo trochu zjednodušit. Finální věci jsme mohli někdy řešit lépe, nechodily tam dobré centry například. Nám se prostor uvolnil ve chvíli, kdy jsme dali branku. Poté už byly Teplice zranitelné, otevřely to. Teplice jsou mužstvo, které má velmi dobrou defenzivu a není jednoduché se do nich dostat. Museli jsme se s tím popasovat, udržet výkon a zlepšit finále.

Těší Vás, že jste se pořád drželi plánu a ve druhém poločase jste se prosadili?

Nepochybně. Nastavili jsme si to tak, že se nesmíme upnout v hlavách jen na pohár. Abychom měli ve finále dobrou výkonnost, tak musíme hrát dobře v lize. Nejde to oddělit. Pokud jde o motivační složku, snažili jsme se, aby nebyla výrazně nižší.

Trefil se Matěj Vydra, jak myslíte, že mu to pomůže?

Trápil se střelecky a věřím, že odšpuntuje střeleckou formu. Ukazuje to i na tréninku, že je to střelec. Měl jsem radost z toho, jak se mužstvo radovalo z Matěje a ukazuje to, že si všichni přejeme.

Jak budete chtít namotivovat tým směrem k nadstavbě?

Vrchol sezony pro nás je jednoznačně finále poháru. Musíme k němu dokráčet dobrými výkony v lize. To nejde oddělit. Musíme do toho jít stoprocentně, hráči musí mít dobrou herní praxi.