Záložník Ondřej Vaněk je před podepsáním smlouvy s týmem ruské Premier Ligy. FK Ufa, dvanáctý celek nedávno skončeného ročníku ruské Premier Ligy, projevil o šestadvacetiletého univerzála eminentní zájem, osminásobný český reprezentant odjíždí do Ruska ke zdravotním testům.

 „Kluby se již dohodly na podmínkách transferu, v případě pozitivních výsledků zdravotních testů podepíše Ondra v Rusku v následujících hodinách profesionální smlouvu,“ řekl k aktuální situaci generální manažer plzeňské Viktorie Adolf Šádek. 

„Nebylo to pro nás jednoduché rozhodnutí. Ondra sice v poslední sezoně neodehrál vinou zranění všechny duely, i přes menší zápasové vytížení však prokázal vysokou herní výkonnost. Podílel se na dvou titulech a počítali jsme s ním také do budoucna. Nabídka ruské strany nicméně byla extrémně zajímavá pro hráče i Viktorii. Ondrovi bych chtěl za dva roky ve viktoriánském dresu poděkovat a zároveň mu popřát hodně úspěchů v novém působišti,“ doplnil Šádek.

Ondřej Vaněk přišel do Viktorie před dvěma lety z tureckého Kayserisporu. V modročerveném dresu si připsal 48 ligových startů, 7 branek a 2 mistrovské tituly. V barvách Západočechů si zahrál také evropské poháry. 

„Děkuju Viktorce za krásné dva roky a i nadále budu klukům držet palce. Věřím, že zvládnou kvalifikaci a budu je moct sledovat na podzim v Lize mistrů,“ řekl před odletem Ondřej Vaněk. 

„Neodchází se mi lehce, kabina i klub fungovaly na jedničku. Zápasy před zaplněnou Doosan Arenou se navíc člověku nepřejí. Ruskou výzvu bych však rád vyzkoušel a chci poděkovat vedení klubu, že mělo pro moje přání pochopení.“ 
 
„Ondra svými výkony v dresu Plzně zaujal více týmů, nabídka Ufy však byla nejkonkrétnější a především pak zajímavá pro hráče i Viktorii. Jsem velmi rád, že se vše podařilo díky rychlému a vstřícnému jednání dotáhnout a Ondra udělá další krok v kariéře,“ dodal hráčův agent Pavel Paska z agentury ISM.


Další změny v kádru Viktorie

Před sobotním odjezdem na herní soustředění do rakouského Westendorfu dochází k dalšímu zužování kádru Viktorie Plzeň. Stoper Adam Čihák dostal povolení k přípravě s druholigovým Sokolovem, Jiří Piroch se připravuje v Ústí nad Labem a obránce Nikola Vukajlovič se připojil k plzeňské juniorce. Záložník David Štípek odehraje následující ligovou sezonu ve Zlíně, kam odchází na roční hostování.

„Chceme, aby mladí hráči především pravidelně nastupovali a sbírali zkušenosti. Jejich výkony budeme pečlivě sledovat,“ uvedl generální manažer Viktorie Adolf Šádek