Trenér dorostenek FCVP po semifinálovém utkání mezi Viktorií a Lokomotivou Brno. Viktoriánky zvítězily 4:2 a postoupily do finále, kde je čeká pražská Slavia.

Postoupili jste do finále poháru, jaký je to pocit?

Nádherný, tím jak jsme skončili v tabulce, tak jsme si stanovili jasný cíl, a to finále poháru. Jsem rád, že jsme to zvládli.

Utkání neprobíhalo podle představ. Když jste vstřelili gól, soupeř vždy vyrovnal. Co za tím bylo?

Holky vzadu hodně riskovaly. Dali jsme gól a místo toho, abychom byli více v klidu, tak jsme vzadu zbytečně vymýšleli. Když na nás nalezli, mohli jsme hrát jednodušeji. Poté jsme dali na 2:1, zase jsme se chtěli hrnout spíše nahoru a soupeř znovu srovnal.

V závěru první půle jste sice měli převahu, ale šance na třetí gól nepřicházely..

O přestávce jsme se o tom bavili, udělali jsme brzké střídání ve druhém poločase, změnili jsme rozestavení. Viděli jsme, že Brno se do ničeho nedostává a spíše jen nakopávají míče, proto jsme chtěli zhustit střed pole. Myslím si, že jsme ty důležité souboje uhrávali a dostali se postupem do většího klidu.

Čtvrt hodiny před koncem se podařilo vstřelit branku na 3:2. Bylo důležité si už udržet ten náskok?

Ano, v poslední době jsme měli problém se prosadit. Dostávali jsme se do velkých šancí, ale nedařilo se nám střílet góly. Jsem rád, že padly čtyři góly. Před tou třetí brankou to tam holky skvěle dohrály, byly zarputilé až do poslední chvíle a odměna byl právě vstřelený gól.

Před sebou máte finále se Slavií, jak moc se na to těšíte?

Bude to pro nás výzva. V lize jsme je letos neporazili, je to výborné mužstvo a půjdeme se o to poprat.