Česká fotbalová reprezentace se po 10 měsících vrací do Plzně a stejně jako při utkání s Islandem bude i proti Kazachstánu spoléhat na výtečnou atmosféru a podporu publika v Doosan Aréně. A fanoušci v západočeské metropoli se na oplátku také mají na co těšit: ve středu od 18:15 mohou navštívit celý trénink, který bude stejně jako před Islandem přístupný veřejnosti. A v den utkání jsou srdečně zváni na nádvoří pivovaru Gambrinus do FANZONY před restaurací Na Spilce. Tam bude mimo jiné k vidění od 16:30 do 18:30 Zlatý míč Josefa Masopusta, jehož památce je čtvrteční zápas v Plzni věnován.

Brány Doosan Areny se otevřou v 17:45 hodin, jako přístupové bude sloužit pouze schodiště vedoucí na rodinnou tribunu v blízkosti severního sektoru domácích vlajkonošů. Hlavní turnikety zůstanou uzavřeny. Pro potřeby fanoušků reprezentace bude přístupná, stejně jako v případě posledního veřejného tréninku národního celku v Doosan Areně, pouze horní část hlavní tribuny, kde budou k dispozici i toalety a stánky s občerstvením.

Národní tým se do Plzně zkrátka hodně těší, hráči i realizační tým doufají v prodloužení vítězné série, která trvá od kvalifikačních výher proti Maltě (2012) a Islandu (2014). „Loni v listopadu jsme tady proti Islandu měli fantastickou podporu a už na předzápasový trénink dorazilo nějakých pět tisíc lidí, což bylo neskutečné. A při zápase samotném byla atmosféra také úžasná. Míříme zkrátka do fotbalového města, kde se cítíme velmi dobře a věříme, že nás fanoušci zase poženou za úspěšným výsledkem,“ vzkázal před cestou na západ Čech kouč Pavel Vrba, pro kterého je návrat do města speciální také díky jeho úspěšnému pětiletému působení na lavičce FC Viktoria.

Otevřený předzápasový trénink není v Plzni jediným lákadlem pro fanoušky. Odpoledne před utkáním mohou všichni dorazit na nádvoří pivovaru Gambrinus do FANZONY, která otevře brány v 15:00. Protože je čtvrteční zápas věnován památce v červnu zesnulé fotbalové legendy Josefa Masopusta, bude Na Spilce vystaven i originální Zlatý míč, který vicemistr světa získal za rok 1962. Fanoušci se s cennou relikvií mohou nechat zvěčnit na fotografii. A zároveň na ně čekají soutěže o hodnotné ceny, atrakce a bohaté občerstvení. Ve spolupráci s partnery české fotbalové reprezentace si budou moci vyzkoušet test rychlosti kopu, malování vlaječek na obličeje a mnoho dalšího.

Památka Josefa Masopusta bude vzpomenuta i bezprostředně před utkáním minutou ticha, v hledišti pak bude k vidění speciální „choreo“, jež připomene odkaz jedinečného fotbalisty i člověka.

„Podobnou příležitost uctít památku Josefa Masopusta jsme využili už během finále mistrovství Evropy do 21 let, které letos hostila Česká republika, a totéž učiníme v rámci nejbližšího možného utkání reprezentačního A týmu. Josef Masopust si zaslouží velké uznání. Čestné místo má vyhrazeno v nově vzniklé Síni slávy českého fotbalu v sídle FAČR v Praze na Strahově a dále chceme také aktivně spolupracovat s Klubem přátel Josefa Masopusta (KPJM) tak, abychom tohoto velkého hráče mohli stále dávat stále za příklad novým generacím,“ uvedl tiskový mluvčí FAČR Ondřej Lípa.