Již o nadcházejícím víkendu si město Plzeň a celý Plzeňský kraj připomenou konec druhé světové války tradičními Slavnostmi svobody. K oslavám se připojí i Viktoria Plzeň, která odehraje svůj domácí ligový zápas jako UTKÁNÍ SVOBODY. Ve spolupráci s Armádou České republiky bude při této výjimečné události pro fanoušky nachystán speciální bohatý doprovodný program v parku ve Štruncových sadech a chybět nebude ani velká viktoriánská fanzóna plná soutěží a her. Rozhodně se máte na co těšit!

Neděle, 5. května, 15:00, Doosan Arena.

Viktorku čeká první domácí zápas Skupiny o titul v nadstavbové části ligy proti Mladé Boleslavi. A bude mít speciální nádech – společně se tak přidáme ke Slavnostem svobody, kterými bude celý první květnový víkend žít celé město a region. Utkání svobody nabídne fanouškům zcela unikátní doprovodný program, který klub připravuje společně s Armádou České republiky.

„Slavnosti svobody jsou vždy významnou akcí pro celé město i celý kraj. Považuji za nesmírně důležité si tyto historické události připomínat a je pro nᚠklub ctí, že je nyní můžeme propojit i s naším zápasem. Věříme, že to pro fanoušky bude velmi zajímavé a ve spojení s odpoledním zápasem je to ideální pozvánka na nedělní odpoledne ve Štruncových sadech,“ uvedl generální ředitel a předseda představenstva klubu Adolf Šádek.

„Viktoria Plzeň patří k silné značce, která reprezentuje město Plzeň, a proto jsem rád, že silné partnerství je také při Slavnostech svobody, které jsou pro Plzeňany srdeční záležitostí. Ne nadarmo již několik let existuje slogan, jedno město, jedna srdce. To je všeříkající,“ uvedl primátor města Plzně Roman Zarzycký.

V parku ve Štruncových sadech bude od 12:00 nachystáno hned několik atrakcí pro malé i velké viktoriány.

Těšit se můžete například na ukázku letecké jednotky, konkrétně vojenského vrtulníku V3A Sokol od Letecké záchranné služby Líně. Dále ukázku dělostřelecké techniky, multifunkčního bojového vozidla, modulárního obrněnce Titus, lehkého bojového vozidla.

Připraveny budou ukázky boje z blízka, jednotky vojenských psovodů, vyzkoušet si na vlastní kůži budete moci například i svou zdatnost na stanovišti fyzické připravenosti (odvalování pneumatik, slalom, přeskakování překážek, běh přes lano, atd.).

Přímo ve Štruncových sadech si pak prohlédnete velkou polní kuchyni, která si pro vás připraví gulᚠzdarma. K dispozici bude i náborový stan AČR, stan odboru pro válečné veterány či stan KVV (Krajské vojenské velitelství). Před samotným utkáním vystoupí Ústřední vojenská hudba AČR, uvidíte příchod čestné stráže, přelet vrtulníků a přímo na ploše společně poděkujeme i veteránům. Zazní i státní hymna České republiky.

Kromě tohoto speciálního programu bude pro fanoušky nachystána již tradiční fanzóna plná soutěží, her a dobrého jídla a pití. Program u sektorů P a R začne ve 12:00 a těšit se můžete na BETANO souboj ve střelbě na brankáře s měřením rychlosti střely, Subsoccer, MAXI nafukovací šipky GAMBRINUS, přesnost střelby od PEPSI, stánek Hitrádia FM Plus a další aktivity a soutěže o zajímavé ceny. Chybět nebude stanoviště Sport IQ Martina Filla a samozřejmě nebude chybět ani Drink&food zóna – ta pro vás nově bude k dispozici i o poločasové přestávce. O ní si budete moci dojít pro něco na zub východem mezi sektory P a R a pak se vrátit zpět na své místo na start druhého poločasu.

Viktoriáni, nenechte si ujít tento zápas s výjimečným programem!

Vstupenky na utkání lze pořídit v rámci celého balíčku na nadstavbovou část ZDE, či jednotlivé vstupenky ZDE.

Majitelé permanentních vstupenek mají své místo samozřejmě nachystané.