Plzeňská Viktoria se dnes dozvěděla jméno soupeře pro první kolo vyřazovací části Evropské ligy. Los ve švýcarském Nyonu ji do cesty přisoudil srbský tým Partizan Bělěhrad. První duel čeká viktoriány 15. února na hřišti soupeře, odveta potom 22. února v Doosan Areně.

Srbský gigant si druhé místo ve skupině B zařídil díky dvěma výhrám, stejným počtem remíz i proher. Podobně si Partizan vede i v domácí Super Lize, kde mu na první Crvenu zvezdu Bělehrad schází devět bodů.

Největší hrozba jde jednoznačně ze strany Leandreho Tawamby. Kamerunský útočník vstřelil ve všech soutěžích osm branek, se kterými vládne celému týmu. Druhý nejlepší střelec je Zoran Tošič, jenž má na svém kontě šest zásahů. Navíc jde o ostříleného mazáka se zkušenostmi z CSKA Moskva.

Viktoriáni se se srbským soupeřem neutkají poprvé. Před dvěma lety se v play-off Evropské ligy střetli s Vojvodinou Novim Sadem. První zápas zvládli Plzeňané bravurně, když v Doosan Areně vyhráli 3:0, i díky dvěma gólům Jana Kopice. Ze Srbska si poté přivezli vítězství 2:0 a červenomodří se tehdy zaslouženě těšili z postupu do skupin.

Západočeši šli do dnešního losu z pozice nasazeného týmu, proto je první utkání čeká na horké půdě v Bělehradě. Úvodní duel odehrají Plzeňané 15. února 2018 na Partizan Stadium, který pojme 32 710 diváků. Na odvetu se mohou fanoušci Viktorie těšit o týden později v Doosan Areně.