První zářijový týden začal dětem nový školní rok a projekt Viktorka do škol tak mohl vstoupit do své druhé sezony. Na úvod nového ročníku projektu, který si za hlavní cíl dává rozšířit mezi dětmi povědomí o plzeňském klubu, zavítali vybraní hráči FC Viktorie Plzeň na návštěvu do několika základních škol.

Jan Kovařík a Jan Baránek přišli popřát příjemný vstup do školního roku žákům na 16. ZŠ, dětem se ochotně podepsali na kartičky, odpovídali na otázky a samozřejmě se se svými fanoušky vyfotili. „Každé setkání s dětmi mě nabije energií, je skvělé vidět, jak nám i ti nejmenší drží palce, znají nás a mají nás rádi. Moc si toho vážím,“ říká záložník Jan Kovařík. „Já jsem na podobné akci byl poprvé a musím uznat, že to má velký smysl. Byla to opravdu velmi příjemně strávená hodina,“ dodává Jan Baránek.

Další oblíbené duo – Radim Řezník a TomᚠHořava – pro změnu udělali radost dětem na 14 ZŠ a během hodinové besedy a autogramiády se dobře pobavili. „Nečekal bych, že se mě někdy nějaký dětský fanoušek zeptá, jestli si holím nohy nebo jestli mám milenku. Od srdce jsem se zasmál,“ říká Radim Řezník.

Dobrá nálada panovala také během návštěvy Egona Vůcha a Františka Rajtorala na 26. ZŠ. Oba hráči stihli navštívit třídy od čtvrtého do devátého ročníku. „Nejvíc to dnes určitě žilo ve čtvrté třídě, tam to byla opravdu šou. Tato třída vyhrála první soutěž v projektu Viktorka do škol a to, že mají žáci nᚠklub rádi, bylo opravdu vidět. Moc rádi je přijdeme pozdravit znovu,“ říká František Rajtoral. 

Fotogalerie