Na hráče FC Viktorie Plzeň čekalo v minulém týdnu přímo na hřišti v Doosan Areně příjemné překvapení. Děti ze základních škol, které jsou zapojené do projektu Viktorka do škol, se totiž zúčastnily soutěže v malování hráčů v životní velikosti a výběr vítězů opravdu nebyl jednoduchý. Do soutěže totiž bylo přihlášeno 140 obrázků!

„Soutěž jsme vyhlásili už v lednu a chtěli jsme nechat školám hodně času na přípravu, což se vyplatilo. Očekávali jsme, že se nám na stadionu sejde kolem dvaceti obrázků a nakonec jsme byli hodně mile překvapeni. Sto čtyřicet obrázků je opravdu neuvěřitelné číslo a všem školám a hlavně pak dětem patří velký dík,“ říká o soutěži tiskový mluvčí klubu Pavel Pillár.

Děti si mohly vybírat libovolné hráče Viktorie a o některé z čerstvých šampionů byl pochopitelně velký zájem. „Sešlo se nám tady hodně Kozáčiků, Holendů a Petrželů. Nicméně žáci nezapomněli například ani na exviktoriány Procházku s Daridou a velmi nás potěšily také obrázky Mariána Čišovského,“ doplňuje Pillár.

Po středečním dopoledním tréninku vyhlásili vítěze samotní hráči „A“ týmu, všechny obrázky si viktoriáni mohli prohlédnout přímo na hrací ploše v Doosan Areně. „Tolik obrázků fotbalistů jsem snad v životě na jednom místě neviděl. Děti jsou moc šikovné a všechny zaslouží pochvalu,“ neskrýval nadšení záložník Milan Petržela.

„Když jsem přišel ke své podobizně, úplně jsem si říkal, že tady leží můj dvojník. Děvčata z 34. základní školy jsou strašně šikovná a těším se na osobní setkání. Obrázek se totiž líbil i ostatním klukům a myslím, že po zásluze vyhrál,“ řekl o vítězném obrázku Jan Kovařík.


3. místo, Marián Čišovský: 14. ZŠ, 9. B: Janečková, Jelínek, Lišková, Martincová
3. místo, Daniel Kolář: 33. ZŠ, 9. B: Zikmund, Lehký, Halasz, Ruda
2. místo, Matúš Kozáčik: ZŠ Chrást, 9. ročník: Kielbergerová, Komancová, Šteinerová, Mrázová B., Vracovská, Mrázová K., Čechurová
1. místo, Jan Kovařík: 34. ZŠ, 8. A: sestry Kočandrlovy, Tomášová


Vítězové se mohou těšit na podepsaný dres „A“ týmu FCVP s osobním předáním vyobrazeného fotbalisty a vstupenky na poslední domácí utkání Viktorie s Jabloncem. Druhé a třetí místo je ohodnoceno vstupenkami a novou ročenkou FCVP. „Výběr vítězů byl hodně náročný a nakonec jsme vybrali místo tří, čtyři obrázky. Podobizny Honzy Kovaříka, Matúše Kozáčika, Daniela Koláře a Mariána Čišovského jsou opravdu povedené,“ doplňuje Pillár.

Ti co nevyhráli, ale smutnit nemusí. Všem dětem, které se do malování zapojily, totiž klub pošle úplně nové mistrovské plakáty Viktorie Plzeň z nedávných oslav po vítězství nad Baníkem Ostrava. 

Fotogalerie