30. 12. 1899    

17. kolo / Sobota 5. 8. 2017, 11:00 / Kovona

17. kolo / Sobota 5. 8. 2017, 11:00
Kovona

MFK Karviná

0:2

(0:0)

FC Viktoria Plzeň

sestavy

MFK Karviná

Tichý – Seriš, Mrózek, Holzer, Kaczmarczyk, Hejda (C), Podešva (54. Bielan), Vlachovský, Fokaidis, Macko (84. Šlachta), Navrátil (54. Klimek).

FC Viktoria Plzeň

Hrachovec – Svoboda (C), Hranáč, Plecitý, Bartůněk – Řezáč (54. Uzlík), Petr, Selnar – Pihrt, Vilček (62. Kepl), Štursa (87. Žilák).

statistiky

Branky: 49. Pihrt, 76. Kepl, ŽK: Bielan – Štursa, Kepl, Rozhodčí: Caletka – Zaoral, Kaloč.

Diváci: 80

hodnocení trenéra

Jiří Žilák (FC Viktoria Plzeň): „První nebezpečnou střelou se prezentovali domácí, ale po propadlém míči skončila nad naší brankou. V páté minutě se do dobré příležitosti dostal Štursa, ale brankář Tichý byl pozorný. Přebrali jsme iniciativu a přišly také šance. Střelecky jsme se v prvním poločase neprosadili. Domácí zahrozili z přímého volného kopu, ale střela minula Hrachovcovu branku. Vstup do druhého dějství nám vyšel. V 50. minutě Petr vysunul Pihrta, který dobře dohrál situaci a poslal nás do vedení. Měli jsme také další možnosti na navýšení náskoku, ale koncovka postrádala efektivitu. V 78. minutě jsme se radovali podruhé. Selnarův průnik a střelu do tyče dorazil Kepl. Největší šanci měla Karviná po naší chybné rozehrávce v poslední minutě utkání. Domácí útočník mířil mimo tyče. Vítězství je zasloužené. Mužstvo podalo koncentrovaný a zodpovědný výkon. Finální fázi ale budeme chtít určitě zlepšovat.“