6. 5. 2018    Juniorka - reportáž

Juniorka na Dukle znovu inkasovala čtyři branky a prohrála

FC Viktoria Plzeň

6. kolo / Neděle 6. 5. 2018, 10:15 / Kazín

6. kolo / Neděle 6. 5. 2018, 10:15
Kazín

FK Dukla Praha

4:2

(1:1)

FC Viktoria Plzeň

sestavy

FK Dukla Praha

Czehowsky – Burget, Šimek (C), Petryk, Neca (73. Kaník) – Dancák, Zubašivskij, Král – Kolman (78. Lohojda), Greš (83. Vyleta), Lauko.

FC Viktoria Plzeň

Sváček – Kadar, O. Pek, Čihák, Ryška – Pavlík (C), Suchý (67. Selnar) – Arzberger, J. Pek (67. Řezáč), Pihrt – Holík.

statistiky

Branky: 39. Král, 61. Kadar (vl.), 75. Greš, 88. Vyleta – 43. Arzberger, 89. Čihák, Rozhodčí: Klíma – Flimmel, Koval.

Diváci: 130

V rámci šestého kola nadstavbové části o umístění zavítali junioři Viktorie na hřiště pražské Dukly, s níž v základní části hráli smírně – doma 4:1 výhra, venku 1:4 prohra. A výsledek z únorového duelu v Praze se málem zopakoval, viktoriáni tentokráte padli 2:4.

Viktoriáni poprvé v zápase údeřili v průběhu dvanácté minuty, jenže gól nakonec nebyl uznán kvůli ofsajdovému postavení. Skóre se tedy regulérně měnilo až ve 39. minutě, kdy se Pražané zničehonic dostali do vedení zásluhou Roberta Krále. Viktoriáni však nesložili zbraně a o čtyři minuty později srovnali stav zápasu. Jakub Kadar z pravé strany odcentroval do vápna, Milan Ryška vrátil míč před bránu na Tomáše Arzbergera a ten skóroval.

Druhý poločas patřil Dukle. Po hodině hry se díky vlastní brance Jakuba Kadara ujala vedení 2:1. Na rozdíl dvou branek upravil v 75. minutě po akci z levého křídla Jakub Greš a v 88. minutě vnesl klid do pražských vod střídající Dominik Vyleta brankou na 4:1. Viktoria už v závěru pouze kosmeticky upravila skóre, to když po dohrané standardní situaci skóroval stoper Filip Čihák.

I podruhé tak Plzeňští na hřišti Dukly obdrželi čtyři góly a domácímu celku podlehli 2:4.

hodnocení trenéra

Jiří Kohout (FC Viktoria Plzeň): „První poločas byl z naší strany v pořádku. Byli jsme aktivní, ale dali pouze jednu branku. Ve druhé půli to bylo takové tahání a vyrovnaná hra z obou stran, nicméně Dukla rozhodla z brejků, které jsme špatně pochytali. Zápas jsme tak kvůli tomuto prohráli.“